FOTO/VIDEO Otvorena izložba ‘Carsko doba matuljskega ‘Štacijona’

Ovo je novi projekt KUD-a Učka Matulji, kojim će se iskazati kroz novu umjetničku formu i dati doprinos kulturnoj svijesti svih zainteresiranih, kao i programu 27 susjedstava EPK Rijeka 2020, kazala je Stanić…

Matulji – Carsko doba matuljskega ‘Štacijona’ ispunilo je jučer prostor Galerijice u sklopu zanimljive izložbe koju su postavile članice KUD-a Učka Matulji. Za ovu priliku u prigodnim krinolinama dočekale su posjetitelje te dočarale ‘modnu priču’ iz vremena kada su prvi vlakovi počeli dolaziti u Matulje.

– Povijest Matulja su pisali i još uvijek pišu cijenjeni matuljski, a i neki drugi eminentni povjesničari. Iako su Matulji relativno “mladi” (službeno uknjiženi početkom 19. stoljeća), kroz povijesni razvoj ovog mjesta događali su se vrlo značajni preokreti, koji su bitno utjecali na sveopći standard i kulturu naše sadašnje općine. Kad već spominjemo kulturu, znamo da je ona uvijek išla „ruku pod ruku“ s poviješću. Upravo iz te spoznaje, rodila se ideja da Kud Učka Matulji, kao najstarija udruga općine, koja djeluje u kontinuitetu već punih 58 godina, predstavi najzanimljiviji kulturološki dio povijesti Matulja. Ovo je novi projekt KUD-a Učka Matulji, kojim će se iskazati kroz novu umjetničku formu i dati doprinos kulturnoj svijesti svih zainteresiranih, kao i programu 27 susjedstava EPK Rijeka 2020, kazala je Stanić, dodavši kako izložbu potpisuje KUD Učka Matulji, izvedbu TRI4SAD Obrt za dizajn i tisak, a cijela realizacija projekta ostvarena je pod pokroviteljstvom općine Matulji.

– Naše drage Učkarice izvrsne su u svim umjetničkim formama, osim što su zlatni glasovi, još su i predivni organizatori izložbi. Hvala vam što se odgrnuli ovaj dio povijesti općine Matulji i pozivamo svih da pogledaju naše carice u karnevalskom djelu Zvončarske smotre. Naime, tijekom trajanja Zvončarske smotre u Galerijici će se moći pogledati izložba Carsko doba matuljskega ‘Štacijona’ te kušati presnac uz glazbenu kulisu naših Učkarica, dodala je Eni Šebalj.

Otvorena Izložba ‘Carsko Doba Matuljskega ‘Štacijona’

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!