FOTO, VIDEO: Otvorena izložba 'Zvončar u fokusu' @ Rukavac


Na izložbi su predstavljeni nagrađeni radovi lanjskog natječaja ‘Zvončar u fokusu’, a sinoć je u prostoru Zvončarske muzejske zbirke održan i kulturno-umjetnički program povodom Noći muzeja. Izložba ostaje otvorena do 7. veljače, a atmosferu s otvorenja pogledajte u fotogaleriji i video isječku koji smo pripremili…
Rukavac – Zvončar u fokusu naziv je izložbe otvorene ovog četvrtka navečer u prostoru rukavačke Zvončarske muzejske zbirke, a na njoj je izloženo 25 fotografija koje su 24 autora poslala na prošlogodišnji fotografski natječaj istog imena, u kojem je cilj bio ‘ovjekovječiti’ detalj s neke zvončarske skupine s matuljskog područja.
Pred velikim brojem okupljenih autora i znatiželjnika s nekoliko riječi obratio se i selektor izložbe mr. Ervin Dubrović, ravnatelj Muzeja grada Rijeke. Ovu zanimljivu manifestaciju dodatno su ‘zagrijali’ mići Rukavački zvončari i sopci. Fotografija Željane Dubrović, pod nazivom ‘Malena’, osvojila je prvo mjesto , Vojislav Jurdana s fotogrfijom ‘Njegova sena’ osvojio je drugo mjesto, a Aleksandra Jurdna treće s fotografijom ‘Va dime’. O najboljim fotografijama odlučivo je stručni žiri kojeg čine Marin Aničić, mr. Ervin Dubrović i Željko Jerneić.
Natječaj se ponavlja i ove godine, a prve tri nagrade nosit će i 1.400, 700, odnosno 500 kuna ”bonusa”. Zvončari su u fokusu bili i sinoć, kada je u Zbirci povodom Noći muzeja održan kulturno-umjetnički program na kojem su zasvirali i zapjevali Spartaco Črnjarić i Astrid Kuljanić, a stihove čitale Vesna Bratić, Tatjana Fidel, Vanja Rerečić, Rajka Jurdana Šepić i Eni Šebalj.
Izložba ostaje otvorena do 7. veljače, a atmosferu s otvorenja pogledajte u fotogaleriji te video isječku koji smo pripremili…
[nggallery id=16]
Liburnija.net TV – Izložba ‘Zvončar u fokusu’ @ Rukavac

Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net