FOTO/VIDEO Edukacijska staza ljekovitog bilja – Otvorena Poučna staza Veprine

Polaznici Dječjeg vrtića Veprinac otpjevali su u pratnji odgajateljica nekoliko pjesmica, a učenici PŠ Veprinac izveli glazbeno-scenski program koji su pripremili s učiteljicama Sanjom Albaneže, Tatjanom Bonazza-Čekadom i Ljiljanom Božičević.

Veprinac – Edukacijska staza ljekovitog bilja – Staza Veprine danas je svečano otvorena uz prigodni program učenika Područne škole Veprinac i mališana Dječjeg vrtića Opatija Veprinac te govore Rajka Ukića iz KD Leprinac i Udruge Stari put, Maria Zaccarije, arheologa i člana Udruge Dragodid, Zorice Sergo iz MO Veprinac i KD Leprinac, ravnatelja Osnovne škole „R. K. Jeretov“ Fredija Glavana, učiteljice PŠ Veprinac Sanje Albaneže, rendžere PP Učka Filipa Starčevića i Ivana Živadinovića te dječjeg gradonačelnika Vite Juričića.

– Ova šetnica je stara staza koja vodi od crkvice svete Jelene do crkve svete Marije u Starom gradu Veprincu. To je tek jedna od pet staza koje nam je cilj urediti. Riječ je o starim, nekadašnjim putevima koji su vodili do svetišta Veprinac. Zahvaljujući akciji građana, članovima Mjesnog odbora Veprinac, Udruzi Dragodid, učenicima PŠ Veprinac s učiteljicama i Kulturnom društvu Leprinac uredili smo stazu koju danas svečano otvaramo, kazao je Rajko Ukić te istaknuo kako je jedan od ciljeva i sačuvati biljku veprinu koja je jedan od simbola Veprinca te ju dodatno oplemeniti. Staza je podijeljena na deset točaka, a svaki će dio održavati „prijatelj“ odabranog dijela staze.

Stazu je simboličnim rezanjem grančice službeno otvorio dječji gradonačelnik Vito Juričić. Rendžeri PP Učka upoznali su mališane s pravilima ponašanja u šumi, primjerice da ne beru bilje, već ga slikaju i da ne bacaju smeće te su odabrali tri mala rendžera koja će brinuti o stazi. Oni su učenici PŠ Veprinac Izabela Zaletel, Luka Lade i Vito Juričić.

Polaznici Dječjeg vrtića Veprinac otpjevali su u pratnji odgajateljica nekoliko pjesmica, a učenici PŠ Veprinac izveli glazbeno-scenski program koji su pripremili s učiteljicama Sanjom Albaneže, Tatjanom Bonazza-Čekadom i Ljiljanom Božičević.

Nakon šetnje stazom održano je sađenje stabla u okviru nacionalne akcije kolektivne sadnje stabala „Zasadi drvo, ne budi panj“. Akciji se pridružila i opatijska osnovna škola projektom „virtualna sadnja stabala“ kojoj je cilj potaknuti donacije sadnica koje će uljepšati okoliš škole, a danas su na poklon dobili sadnice veprine.

Otvorena Poučna Staza Veprine

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!