FOTO/VIDEO Otvorena samostalna izložba fotografija ‘Dimenzije plesa’ autorice Fanni Tutek-Hajnal @ Lovran

Osim izloženih fotografija, autorica se predstavila i u glazbenoj formi zajedno s Ivanom Valušekom na ‘raži’…

Lovran – Otvorenje samostalne izložbe fotografija pod nazivom ‘Dimenzije plesa’ autorice Fanni Tutek-Hajnal održano je prošlog petka u galeriji Laurus.

Glazba i ples igrali su za nju važnu ulogu od ranog djetinjstva. Nakon 20 godina sviranja klasične glazbe na glasoviru, danas sklada svoje kompozicije za glasovir kao i uspavanke za gitaru, ukulele, citer i frulu. Do srednjoškolskih dana bila je plesačica i solistica mađarskih folklornih plesova, a kasnije se počela baviti hip-hopom i, iz hobija, suvremenim plesom. Interes za fotografiju počela je razvijati 2005. godine, a nekoliko godina kasnije završila je fotografski tečaj koji su vodili poznati mađarski fotografi. Do sada je imala četiri izložbe fotografija u Budimpešti i Rijeci, a neke su njene fotografije poslužile za naslovnice knjiga. Od 2013. živi u Rijeci gdje sudjeluje u projektima fotografije i video produkcije Baleta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, a svoje vizualno umijeće koristi i u dokumentiranju drugih plesnih projekata.

– Fizička pojavnost u prostoru obilježena je dimenzijama. Dimenzije su najčešće izraz fizičke slobode, omogućuju da pojavnost potencijalno iskoristi cijeli prostor, a ponekad dimenzije i sputavaju, ograđuju, uokviruju, ali nikad potpuno. Moj cilj kao fotografkinje je utjecati na percepciju pokreta zaleđenih u fotografiji, ali nikada ne sputavati slobodu tumačenja. Omeđen kutijama koje na neki način obnavljaju trodimenzionalnost, plesni pokreti postaju istovremeno beskrajno veliki i beskrajno maleni, a to reflektira proturječne osjećaje koje smo svi osjetili tijekom nedavnog iskustva izolacije, stoji u opisu izloženih radova.

Što je još istaknuto na otvorenju te kako zvuči glazbeni nastup autorice i Ivana Valušeka provjerite u priloženom video isječku.

Izložba je otvorena u sklopu Festivala umjetnosti plesanja FUP Lovran, u organizaciji Plesnog Art Laboratorija.

Otvorena Samostalna Izložba Fotografija ‘Dimenzije Plesa’ Autorice Fanni Tutek-Hajnal @ Lovran

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!