FOTO, VIDEO Otvoreno 27. Kastafsko kulturno leto: Na KKL-u nadomak neba kultura vas čeka!

U sklopu otvorenja glumici Leli Margitić uručeno je počasno članstvo u Udruzi ‘’Kastafsko kulturno leto’’. Kako je proteklo otvorenje i što su istaknuli Lela Margitić i Matej Mostarac pogledajte u priloženom video isječku, dok fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

Lela margitić

Kastav – Svečano otvorenje 27. Kastafskog kulturnog leta održano je sinoć u Gradskoj loži.

Otvorenju su, uz mnogobrojne goste, prisustvovali gradonačelnik Grada Kastva, Matej Mostarac, predsjednica Udruge ‘’Kastafsko kulturno leto’’, Helena Ninković Budimlija i tajnica Udruge ‘’Kastafsko kulturno leto’’, Hani Mohorovičić Srdoč. Otvorenje su svojim nastupima uveličale Muška i Ženska klapa Kastav te kastavski recitatori i glumci Sven Sušanj, Dean Maslić, Andrija Frlan, Dora Jardas i Vito Jardas koji su izveli djela poznatih domaćih autora.

Matej Mostarac

U sklopu otvorenja glumici Leli Margitić uručeno je počasno članstvo u Udruzi ‘’Kastafsko kulturno leto’’ nakon kojega je gradonačelnik Grada Kastva tradicionalnim spuštanjem festivalske zastave i službeno otvorio 27. KKL.

– Zahvaljujem se u ime kolege i svoje. Jako sam dirnuta, osjećam se tu kao doma. Ovo je moj rodni kraj, u biti. Mislim da treba puno više uložiti u očuvanje naše prekrasne čakavštine, i drago mi je da Kastav to i radi zadnjih 27 let. Počašćena sam i dirnuta ovim priznanjem, rekla je Lela Margitić.

Program KKL-a nastavlja se u nedjelju, 1. srpnja u 21 sada kada na Crekvini gostuje Kazalište Moruzgva s fantastičnom predstavom – OtpisaNE. Tekst potpisuje Renato Baretić, režiju Nikola Zavišić, a u predstavi glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.

Otvorenje je održano u Loži

– Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i barem pregršt komičnih situacija, a OtpisaNE su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma. OtpisaNE će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima, kazao je Renato Baretić.

Kako je proteklo otvorenje i što su istaknuli Lela Margitić i Matej Mostarac pogledajte u priloženom video isječku, dok fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net