[FOTO/VIDEO] Outdoor vikend u Dragi otvoren ‘Mala škola brdskog biciklizma’, današnji dan donosi start utrke Učka trail

Za ljubitelje biciklizma BBK Team Rodeo zajedno s Turističkom zajednicom Mošćenička Draga pripremio je još jednu utrku – 4. MTB uspon na Učku.

Mošćenička Draga – Outdoor vikend u Dragi otvoren je zanimljivim druženjem na igralištu Slatina, ali umjesto lopte u fokusu je bila vožnja bicikla po brojnim preprekama u organizaciji BBK Team Rodeo.

Danas, 11. rujna s početkom u 9 sati starta i Učka Trail. Ova utrka je jedinstven spoj planine i mora, mediteranske klime, raznolike šumske flore, zelenog i plavog, s prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev, otoke i Istru na zapadu. Učka Trail nije samo utrka, već jedinstveno iskustvo i putovanje kroz očuvani krajolik Parka prirode Učka.

Događaj pod nazivom ‘Mala škola brdskog biciklizma’ bio je predviđen za mališane kao upoznavanje s brdskim biciklizmom te vještinama koje su potrebne za ovaj sport, a sudeći po odazivu interes je velik. Na postavljenom poligonu za vožnju s malim preprekama mališani su u kontroliranim uvjetima mogli testirati svoje vozačke vještine i pritom se dobro zabaviti. Za ljubitelje biciklizma BBK Team Rodeo zajedno s Turističkom zajednicom Mošćenička Draga pripremio je još jednu utrku – 4. MTB uspon na Učku.

Utrka će se održati u nedjelju 12. rujna, start je u 11 sati u Mošćeničkoj Dragi na rivi, a cilj je na vrhu Učke, na Vojaku. Utrka se vozi preko Mošćenica, Sv. Jelene, na Bodaj, preko Male i Vele Učke, sve do Vojaka. Dakle od 0 m nadmorske visine do skoro 1400 m nadmorske visine kroz prekrasan krajolik planine Učke. Utrka se odvija dijelom cestom, a većinom makadamskim putevima. U utrci postoje dvije kategorije: Brdski bicikl – Mountain bike (MTB), te Gravel bicikl (trkaći bicikl poput cestovnog, ali predviđen i za makadamske ceste). Za natjecatelje je predviđen bogati fond nagrada.

error: Content is protected !!