[FOTO/VIDEO] Pjevački zbor ”Sveti Kuzma i Damjan“ održao prigodni božićni koncert

Nakon koncerta organizatori su pozvali sve prisutne na prigodni domjenak i druženje u Župni ured.

Veli Brgud – Na blagdan sv. Stjepana 26. siječnja u organizaciji Mjesnog odbora „Veli Brgud“ za mještane je organizirano prigodno druženje u popodnevnim satima u blagdanskom duhu. Druženje je započelo koncertom Pjevačkog zbora „Sveti Kuzma i Damjan“ u 17 sati u Crkvi Bezgrešnog začeća „Blažene Djevice Marije“.

Zbor je svoj koncert započeo zazivom „Kumbaya“ (Dođi, dođi nam Gospode) uz čije su stihove članovi zbora uz svijeće pristupili pozornici. U sat i pol koncerta zbor je izveo poznate božićne pjesme poput „Bijeli Božić“, „Sretan Božić svakome“, „Tiha noć“, „Božić dolazi“. Uz kratke meditacije koje su vodile promišljanju o pravim vrijednostima koji blagdani donose u našim životima, vidimo pred sobom božansko Dijete, vidimo život koji se rađa, vidimo nadu koja se pred nas postavlja, vidimo Božje spasenje i to je prava poruka ovih blagdana.

Zbor je na klaviru predvodila maestra Lara Pecman, a na gitari glazbenik Fabijan Radan. Na samom kraju koncerta zbor je sve prisutne iznenadio autorskom pjesmom „Sveto jutro“ čije stihove je napisala Ines Bergsoy, a uglazbio profesor Edin Pecman koji ih je također pratio na klaviru tijekom izvedbe. Zbor se na kraju koncerta zahvalio svim prisutnima i uz prigodnu blagdansku čestitku otpjevao zajedno s prisutnima pjesmu „Božić je judi“.

Nakon koncerta organizatori su pozvali sve prisutne na prigodni domjenak i druženje u Župni ured.

Pjevački Zbor ”Sveti Kuzma I Damjan“ Održao Prigodni Božićni Koncert

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank