FOTO, VIDEO: Pobjeda u velikom derbiju @ 1.B HVL

Opatijski vaterpolisti slavili su u zaostaloj utakmici 4. kola 1.B HVL protiv dubrovačkog Bellevuea rezultatom 7 : 6. Veliku foto-galeriju s preko četrdeset fotografija, kao i video isječak s izjavama Danijela Kancijanića i Damira Glavana pogledajte u nastavku teksta…

Rijeka – Dugo očekivani sraz između dva pretendenta za najviši plasman, koji se po rasporedu trebao održati u veljači, ali je tada zbog bolesti igrača Bellevuea odgođen, ponudio je prema predviđanjima neizvjesnu i tvrdu utakmicu.

U prvoj četvrtini oba takmaca igrala su u grču rezultat čega je samo jedan pogodak i to u mreži domaćeg vratara a strijelac je bio Miloslavić. Preko 400 gledatelja na tribinama olimpijskog bazena Kantrida te velika važnost utakmice očito su bili veliki teret na leđima za izabranike trenera Kancijanića koji su se tek u drugoj četvrtini opustili i započeli igrati onako kako znaju.

Najprije je Pavlović nakon samo minute igre u drugom dijelu iskoristio igrača više za 1 : 1 da bi nakon njega mrežu redom pogađali Glavan, Strižić, ponovno Pavlović te na kraju Peroš za rezultat 5 : 1 prije odlaska na veliki odmor.

I kada se u trećoj četvrtini očekivao nastavak domaće serije, gosti u samo dvije minute postižu tri gola i vraćaju utakmicu praktički na početak. Nakon što su Pavlović sa igračem više i Mudražija na asistenciju Peroša ponovno osigurali Opatijcima pristojnu zalihu od tri gola, gosti 15 sekundi prije kraja koriste igrača više za 7 : 5.

Na otvaranju posljednje četvrtine Miloslavić zabija za 7 : 6 što je, kasnije će se pokazati, ujedno bio i posljednji pogodak na utakmici. Opatijski vaterpolisti su u posljednjih nekoliko minuta grčevito, ali i organizirano branili gol prednosti s time da su gosti imali posljednji napad kojeg je zaustavio vratar Gržentić čime je svojoj momčadi donio dragocjena tri boda u borbi za naslov prvaka.

Sljedećeg vikenda opatijske vaterpoliste čeka još jedan veliki ispit protiv Galeba u Makarskoj nakon čega će završiti prvi dio prvenstva.

Bazeni Kantrida
Zaostala utakmica 4. Kola 1.B HVL

Opatija : Bellevue 7 : 6
( 0 : 1, 5 : 0, 2 : 4, 0 : 1 )

Gledatelja : 400
Suci : Andrej Franulović ( Rijeka ) i Marko Matijević ( Zagreb )
Opunomoćenik HVS-a : Marijan Risek ( Rijeka )

Igrač više :
Opatija : 8 / 5
Bellevue : 7 / 5

Opatija : Gržentić, Glavan 1, Žulić, Sušanj, Mudražija 1, Turina 1, Štokić, Radetić, Peroš 1, V.Deželjin, Pavlović 3, Martinčić, Strižić 1, S.Deželjin
Trener : Danijel Kancijanić

Bellevue : Popadić – Batina, Vukčević, Blažević 1, T. Duždević, Sršen, L. Fatović, Miloslavić 3, Bogdanović, I. Duždević 1, Vrdoljak, Cvjetković 1, M. Fatović, Sentić
Trener : Đani Pecotić

Liburnija.net TV – VK Opatija vs. VK Bellevue – 1. BHV @ bazeni Kantrida

[nggallery id=696]

Danijel LIber / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net