FOTO/VIDEO Podizanjem zastave i svečanim mimohodom otvorena 46. Marunada @ Lovran

Rani poslijepodnevni sati pripali su mališanima, koji su i ove godine podignuli zastavu Miće Marunade.

Lovran – Tradicionalnim mimohodom od hotela Bristol do parkinga ‘pul stolarije’ i svečanim programom uz Puhački orkestar Lovran, Dječji vrtić Lovran, Liburnijske mažoretkinje, Učenički dom Lovran, Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran otvorena je 46. Marunada. Samo otvorenje simbolično je obilježilo podizanje zastave te prigodni govor općinskog načelnika Bojana Simoniča, a manifestaciju je otvorio Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Rani poslijepodnevni sati pripali su mališanima, koji su i ove godine podignuli zastavu Miće Marunade. Gosti na ovogodišnjoj Mićoj marunadi bili su članovi i volonteri iz Društva „Naša djeca“ Koprivnica te Lutkarske družine ‘Kopriva pec, pec’ koji su izveli predstavu za djecu Šumska škola. U program Miće marunade uključena su bila djeca iz DND-a Opatija, Dječjih foruma, Dječjeg gradskog vijeća Opatija, OŠ Viktora Cara Emina Lovran, PŠ „E. Kumičić“ Mošćenička Draga i OŠ „R.K. Jeretov“ Opatija, a ovogodišnja tema bila je mala renesansa.

Večernji program koji počinje u 20 sati, obogatit će nastupi banda Grooversi i Vatra, dok je subota rezervirana za nastupe Dellboysa i Lidije Bačić. Gustafi nastupaju u nedjelju, 13. listopada. Nakon prvog vikenda glavna događanja sele se na Dobreć te treći vikend u Liganj. Ovu gastro manifestaciju će posebnim menijima tijekom cijelog trajanja Marunade pratiti svi Lovranski ugostitelji. Po najavi programa na središnjem lovranskom trgu spečeni su prvi ovogodišnji Lovranski maruni, nakon čega je u Lovranskom Pubu napravljena degustacija Mustaćona – pive od maruna – jedinstvene recepture koje je proizvedeno u suradnji s općinom Lovran te će ga biti moguće probati nakon otvorenja Marunade u lovranskim ugostiteljskim objektima.

Podizanjem Zastave I Svečanim Mimohodom Otvorena 46. Marunada @ Lovran

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!