[FOTO/VIDEO] Podjelom diploma i završnom priredbom završena je prva Škola čakavske besedi pul Marčeji

O kvaliteti i izvedbi malih čakavaca dovoljno govori činjenica da je pala i pokoja suza radosnica od prisutnih roditelja, nona i nonića.

Marčelji – U Staroj školi Marčelji povodom podjelom diploma svim sudionicima, završena je prva Škola čakavske besedi pul Marčeji. Mali čakavčići vrijedno su učili dva i pol mjeseca pod vodstvom renomiranih profesorica čakavskog jezika Ivane Marčelja i Nine Srok Dukić. Završna priredba koja je objedinila Mikulu i Djeda Božićnjaka bila je kruna truda i rada ovih sada vrsnih čakavaca. Na repertoaru priredbe našle su se recitacije “Po domaću”, “Besedi” i “Mikula” dok su sve prisutne dirnuli pjesmama “Ča je ča”, “Domaći kraj” i nezaobilaznom Šajetinom “Božić je judi”.

O kvaliteti i izvedbi malih čakavaca dovoljno govori činjenica da je pala i pokoja suza radosnica od prisutnih roditelja, nona i nonića. Škola je organizirana upornošću i zalaganjem prvenstveno predsjednika Mjesnog odbora Marčelji Ivana Karduma i članova Udruge Marčeji. Organizatori ističu zadovoljstvo viđenim i suradnjom s profesoricama, a naročito uspjehom koji su postigla djeca. Na kraju krajeva najvažniji od svega je dječji osmijeh i sreća kojeg je bilo u izobilju na završnoj priredbi. Nadalje, organizatori ističu da je ovo bila prva u nizu čakavskih škola koje planiraju organizirati. Za kraj priredbe svi sudionici poželjeli su čestit i blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu godinu svim prisutnima i svim ljudima dobre volje. Detalje s priredbe možete vidjeti na fotografijama i videu koje slijede.

Podjelom Diploma I Završnom Priredbom Završena Je Prva Škola čakavske Besedi Pul Marčeji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Tekst, foto, video: Branimir Brnas / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net