FOTO/VIDEO Predstavljanjem monografije i prigodnom svečanošću obilježeno 90. godina rada Ugostiteljske škole Opatije

Kako je protekla promocija monografije te svečanost u Gervaisu provjerite u dvije fotogalerije i video isječku u nastavku…

Opatija – Dvjema svečanostima Ugostiteljska škola Opatija obilježila je 90. godina uspješnog rada. Uvertira u današnju svečanost održanu u centru Gervais bilo je predstavljanje monografije pod nazivom ‘Ugostiteljska škola Opatija 1929.-1919. – regionalni centar kompetentnosti’ koje je održano jučer u Kavani hotela Continental.

Ravnateljica Ugostiteljske škole i urednica monografije Sibila Roth, školska pedagoginja i profesorica povijesti Jelena Barić te izvršni urednik Milan Zagorac prisutnoj publici predstavili su monografiju koja na dvjestotinjak strana prikazuje brojne povijesne događaje, isječke iz medija te fotografije o kvalitetnom radu ustanove.

Nastavak obilježavanja održan je danas u KTC-u Gervais, a uz zahvale i rezime dosadašnjeg rada, nagrađeni su zaslužni profesori i djelatnici škole – Dajana Ljubičić, Stanko Cvjetković, Sibila Roth, Ivana Grandić, Slobodanka Orešković, Nada Škalamera, Mario Lozančić, Mariza Volarić, Mirela Kožul…

– Moji prethodnici, ravnatelji škole za jedno s profesorima, visoko su postavili ljestvicu kvalitete ove ustanove, što je meni dalo ni malo lagan zadatak da se potrudim i pronađem način kako da budemo još bolji, inovativniji, kvalitetniji i da pritom odgovaramo suvremenim standardima u ugostiteljstvu i turizmu, istaknula je  ravnateljica škole Sibila Roth. Status regionalnog centra kompetentnosti školi će osigurati europska sredstva koja će biti usmjerena u opremanje stručnih kabineta i informatički sustav.

Dajana Ljubičići i Sibila Roth

Ugostiteljska škola Opatija danas ima oko 360 učenika koji se obrazuju za zanimanja kuhara, konobara, slastičara i komercijalista.

– Prekrasna proslava 90-te obljetnice naše škole održana je danas u centru Gervais u Opatiji. Bilo je vrlo emotivno uz puno bivših i sadašnjih učenika, nastavnika i djelatnika. Svi uzvanici bili su naši dragi gosti, prijatelji, partneri i suradnici! Zahvaljujemo svima na lijepim željama i poklonima, a posebno osnivaču Primorsko-goranskoj županiji i gradu Opatija, poručili su iz Ugostiteljske škole Opatija.

Svečanost je završena prigodnim domjenkom na kojem je prezentiran rad školske zadruge Ugići, čiji članovi proizvode borovičku, liker od oraha i rogača, ajvar, rakiju. Oni svojim gastronomskim delicijama prate i brojna događanja u Gradu Opatiji i PGŽ-u.

Također, predsjednica Udruge ugostiteljsko turističkih škola Hrvatske Ksenija Beljan istaknula je zasluge ugostiteljske škole Opatija te ravnateljici Roth uručila prigodan dar povodom obilježavanja ovog značajnog jubileja.

Svečanost Povodom 90. Godišnjice Rada Ugostiteljske škole Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Predstavljana Monografija Ugostiteljske škole Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!