FOTO, VIDEO Prepun vlak mališana krenuo sa Štaciona u potragu za djedom Božićnjakom @ Šapjane

Prema riječima roditelja, ali i organizatora, potraga za djedom Božićnjakom nije mogla bolje proći, jedino tko je bio malo zabrinut je strojovođa koji se bojao dal će ‘vlak moći potegnuti do Šapjana sve naše goste’. Kako je proteklo druženje provjerite u galeriji i video prilogu koji uskoro objavljujemo…

Matulji – Dječje veselje i uzbuđenje ispunilo je jutros matuljski štacion u iščekivanju vlaka u kojem su u društvu bake Mraz krenuli u potragu za djedom Božićnjakom – sve do Šapjana.

Na spomenutu avanturu, s prvom stanicom u Rukavcu, ispratili su ih članovi Puhačkog orkestra Glazbenog društva ‘Spinčići’. U Rukavcu osim mališana s tog područja pridružio im se i vilenjak, dok im se u Jurdanima pridružio čarobnjak, koji se zbog velike gužve morao smisliti posebnu magiju kako bi uopće mogao ‘čarobirati’. Da sve ne ostane samo za zanimljivom putovanju, pobrinula se Baka Mraz koja je mališanima podijelila pisaći pribor i papire kako bi u Šapjanama mogli najdražem djedici uručiti popis svojih želja.

Omiljeni djedica do Šapjana je stigao jašući na konju, nakon čega je zajedno s bakom mraz podijelilo mališanima slatkiše i prigodne darove te se skupa s mališanima vratio u Matulje. Povratak na Štaciona prošao je također u veselom tonu, a mališane i roditelje dočekale su male mažoretkinje iz Brešca i Opatije te zabava uz Čarobnjaka iz Oza.

Prema riječima roditelja, ali i organizatora, potraga za djedom Božićnjakom nije mogla bolje proći, jedino tko je bio malo zabrinut je strojovođa koji se bojao dal će ‘vlak moći potegnuti do Šapjana sve naše goste’.

Srećom, vlak je bez problema potegnuo do Šapjana na zadovoljstvo mališana i roditelja, ali i organizatora iz Općine Matulji i Hrvatskih željeznica koji su ne samo uveselili dan mališanima već i promovirali vožnju vlakom koji već od početka prosinca prometuje po novom učestalijem voznom redu iz Rijeke prema Šapjanama.

Kako je nedavno objavljeno, 16 novih linija HŽ-a prometuju otprilike svaka dva sata, čime je osigurana dodatna mogućnosti komotnijeg prijevoza bez gradskih gužvi za Matuljce, a vozni red je prilagođen učenicima, studentima i radno aktivnom stanovništvu.

Prepun Vlak Mališana Krenuo Sa Štaciona U Potragu Za Djedom Božićnjakom @ Šapjane

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank