FOTO/VIDEO Prezentiran projekt Ugostiteljske škole Slatki suvenir s porukom

Ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija Sibila Roth posebno je zahvalila nastavnicima i profesorima u štrajku koji su se odazvali na ovo predstavljanje projekta čiji je termin zakazan prije više tjedana.

Opatija – Projekt „Slatki suvenir s porukom“ prezentiran je jučer u opatijskoj Ugostiteljskoj školi. Riječ je o gastro suveniru u obliku cvijeta kamelije koji su osmislili učenici škole i njihove mentorice Majda Šimunić i Ljiljana Mikinac, napravljen prema starom receptu naših nona, od autohtonih namirnica ovoga kraja, a uz njega ide i motivacijska poruka za uljepšati dan.

Ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija Sibila Roth posebno je zahvalila nastavnicima i profesorima u štrajku koji su se odazvali na ovo predstavljanje projekta čiji je termin zakazan prije više tjedana.

– Nema veće muke za nastavnika od one kada nije u razredu sa svojim učenicima, kada su klupe prazne. Hvala profesorima koji su danas s nama, kao i ravnatelju opatijske Gimnazije, kazala je Roth u pozdravu prisutnima na predstavljanju novog projekta Ugostiteljske škole koji provode uz pomoć Primorsko-goranske županije.

– Naši učenici tijekom školovanja uče o ugostiteljstvu i turizmu. Svaki put kada negdje putujemo, sa sobom želimo donijeti nešto što će nas podsjećati na to putovanje, na mjesta koja smo posjetili. Suvenira ima raznih, a mi smo odlučili napraviti tradicionalni gastro suvenir. Istražili smo stare recepte naših nona, prilagodili ih, dodali neke autohtone začine te odlučili suvenir oblikovati u cvijet kamelije koji je simbol Opatije. Prikupili smo i pozitivne misli i izreke te ih dodali suveniru, kako bi nam uljepšali dan, objasnila je Majda Šimunić.

– Temeljni recept oplemenili smo s ružmarinom i kaduljom te sljubili s nadjevom od maruna, oraha i smokava. Suveniri su kombinacija slatkog i slanog, a želja nam je bila posjetiteljima ponuditi okuse naših autohtonih biljaka i namirnica, naglasila je Ljiljana Mikinac.

U programu su sudjelovali učenici Ugostiteljske škole s nekoliko Gervaisovih pjesmica te prigodnih glazbenih izvedaba, a svim gostima podijeljeni su Slatki suveniri s porukom.

Prezentiran Projekt Ugostiteljske škole Slatki Suvenir S Porukom

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net