[FOTO/VIDEO] Prigodnim druženjem i podjelom medalja okončan 30. Međunarodni kup Opatija 2021. u sportskom ribolovu na moru

Što je još o ovogodišnjem natjecanju rekao Adriano Rumora, predsjednik ŠRK Jadran i voditelj natjecanja pogledajte u video-prilogu u nastavku…

Opatija – Ove nedjelje, u organizaciji Športskog ribolovnog kluba Jadran iz Opatije održan je 30. Međunarodni kup opatija 2021. u sportskom ribolovu na moru.

Vrijeme je bilo naklonjeno za ribolov, a događaj je ove godine okupio 24 ekipe, nešto manje nego inače zbog pandemijskih uvjeta. Osim ekipa iz Hrvatske, točnije Istarske i Primorsko-goranske županije, gostovale su i po dvije ekipe iz Mađarske i Slovenije.

— Ulovilo se puno riba, vrijeme je bilo dobro, jedino je bilo nešto manje takmičara nego inače jer je korona učinila svoje. Gosti ovdje jako vole dolaziti i govore da im je Opatija i Kvarner kao drugi dom i da se ovdje jako dobro osjećaju, kazao je Adriano Rumora, predsjednik ŠRK Jadran i voditelj natjecanja.

– Svake godine u ovom natjecanju sudjeluju i naši prijatelji iz Balatonfüreda, koji su nam rekli da jako vole Opatiju i uvijek rado dolaze. Suradnja naših klubova započela je u ljeto 1996. godine, kada smo po prvi put ugostili mađarske ribolovce, a te iste godine ŠRK Jadran pozvan je na „Sullo Kupa“ – Kup smuđa u Balatonfüred. Od tada traje suradnja naših klubova, pa tako svake godine u srpnju natjecatelji iz Mađarske nastupaju na Kupu Opatije, a u rujnu Opatijci love na Kupu smuđa na Balatonu, istaknuo je Rumora.

Pogledajte što je još o ovogodišnjem natjecanju rekao, u video-prilogu u nastavku…

Najuspješnijim sudionicima kupa uručeni su pehari i medalje. Prvo mjesto kod seniora – mješovite ekipe osvojila je muška ekipa u sastavu M. Milić i K. Milić, drugo mjesto osvojila je ekipa domaćina u sastavu Medica i Đorđević, dok su treći bili Veselić i Cvirn iz Kranja. Najbolji voditelji brodica bili su Simčić, Čavar i Adamo. Najveću ribu ulovila je ekipa Voloskog, arbuna od 328 grama. U kategoriji seniorki prvo mjesto su osvojile Vizintin i Srdić iz Lovrana, druge su bile Budisavljević i Vidas iz Jadranova, a treće Strelec Stermečki i Rumora iz ekipe domaćina ŠRK Jadran. Najbolji barkajoli bili su Dešković, Mirković i Turina. Najveću ribu ulovila je ekipa iz Lovrana, fratra od 244 g.

Prigodnim Druženjem I Podjelom Medalja Okončan 30. Međunarodni Kup Opatija 2021. U Sportskom Ribolovu Na Moru

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!