FOTO, VIDEO: Prigodnim piciginom opatijski Kukali najavili prvo Novogodišnje kupanje i pozvali zainteresirane da im se pridruže @ Opatija

opatijski_kukali_novogdisnje_kupanje_najava_2016_01

Jučerašnji dan kao da su ‘naručili’. Prekrasno sunčano vrijeme, bez daška vjetra, s temperaturom mora nešto iznad 12 stupnjeva Celzijevih bilo je idealno za kratku partidu picigina i prigodno čavrljanje s novinarima. Kako je izgledala jučerašnja tiskovna provjerite u priloženom video isječku te u velikoj fotogaleriji na ovom linku

opatijski_kukali_novogdisnje_kupanje_najava_2016_1_01

Opatija – Jučerašnjom konferencijom za medije, održanom u moru ispred Djevojke s galebom, dio članova opatijske udruge Kukali najavili su tradicionalno novogodišnje kupanje, pozvali zainteresirane da im se pridruže, ali i istaknuli značaj ‘kratkotrajnog’ boravka u moru u zimskim mjesecima.

Jučerašnji dan kao da su ‘naručili’. Prekrasno sunčano vrijeme, bez daška vjetra, s temperaturom mora nešto iznad 12 stupnjeva Celzijevih bilo je idealno za kratku partidu picigina i prigodno čavrljanje s novinarima.

opatijski_kukali_novogdisnje_kupanje_najava_2016_2_01

– i ove godine, 1. siječnja 2017. u 13 sati na standardnom mjestu, na plaži Slatina ispod kipa ”Djevojke s galebom“ otvorit ćemo sezonu kupanja. Na ovaj način obilježit ćemo svoju najaktivniju godinu od kada traje tradicija zimskog kupanja i proslava Nove godine u moru koju smo započeli davne 2004. godine. Ovim putem pozivamo sve građane, izletnike i turiste da nam se pridruže na otvaranju kupališne sezone 2017. Dovoljno je donijeti mornarsku majicu dok je kapu Djeda mraza osigurala Turistička zajednica. Za sve sudionike osiguran je topli napitak u restoranu Kamelija, a druženje, dobra atmosfera i osjećaj zdravlja su zagarantirani, istaknuli su Kukali na jučerašnjoj tiskovnoj uz napomenu da se početak Nove godine ne može bolje obilježiti.

opatijski_kukali_2015_novogodisnji_picigin_1

Udruga Kukali cjelogodišnjim kupanjem promovira zdrav život, čisto more kao prirodni ljekoviti činitelj i kvalitetnu klimu. Prepoznatljivo obilježje su im starinski kupaći kostimi mornarskog uzorka po čemu su jedinstveni u Hrvatskoj. Svojim angažmanom do sada su pridonijeli nizu manifestacija u Opatiji čime pokazuju ljubav prema rodnom kraju, običajima, povijesti, tradiciji, identitetu, promociji grada i života u zajednici.

Također, napomenuli su da je razlika između opatijskog i splitskog picigina velika. Odnosno da se picigin na Bačvicama igra u moru do kičice, a u Opatiji, do kičmice te da oni imaju balun, a mi balu.

Kako je izgledala jučerašnja tiskovna provjerite u priloženom video isječku te u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net