FOTO/VIDEO Prigodnom svečanošću obilježeno 70. godina tvrtke Parkovi

Na svečanosti su za 40-ogodišnju vjernost tvrtki dodijeljene prigodne plakete i zahvalnice djelatnicama Parkova Gordani Devčić i Ružici Vretenar.

Opatija – Parkovi d.o.o. danas su prigodnom svečanošću proslavili 70. obljetnicu osnutka. Tvrtka Parkovi d.o.o. osnovana je 1950. godine pod nazivom „Gradsko poduzeće za upravljanje parkovima i kupalištima“. Danas tvrtka ima 70-tak zaposlenih te brine o uređenju deset opatijskih parkova i perivoja, zelenim površinama, obalnoj šetnici te o plažama. Svoju djelatnost obavljaju i na području susjednih općina, Lovrana i Matulja.

– Opatijski su parkovi i perivoji srce našega grada. Oni su naš prepoznatljiv identitet, vrijedna baština, a ujedno i omiljeno mjesto za boravak i nas domaćih i naših gostiju. To nimalo ne čudi, jer je opatijski turizam i započeo uređenjem Ville Angioline s perivojem.Stoga, u povodu obilježavanja ovoga vrijednog jubileja, 70. obljetnice osnutka tvrtke Parkovi d.o.o., od srca želim zahvaliti svim nekadašnjim i današnjim djelatnicima koji su svojim neumornim radom sačuvali bogatu opatijsku perivojnu baštinu. Nakon preuređenja, za javnost smo prošle godine otvorili Amerikanske vrtove. Uskoro očekujemo realizaciju projekta Urbane aglomeracije Rijeka kroz koju ćemo osigurati sredstva za nastavak uređivanja ovog povijesnog botaničkog vrta u drugoj fazi i dati mu dodatni sadržaj koji će privući posjetitelje. Isto tako, na mjestu nekadašnjih staklenika, rasadnika i gospodarskih zgrada u perivoju Angiolina, uz pomoć europskih sredstava, sagradit ćemo Centar za posjetitelje opatijskih parkova, naglasio je gradonačelnik Ivo Dujmić.

– Veliko mi je zadovoljstvo što mi se pružila prilika biti na čelu tvrtke tako bogate povijesti, koja je u svojih 70 godina postojanja dobrim dijelom obilježila razvoj našeg prelijepog grada. Zanimljiva je činjenica da je Društvo 1950. godine osnovano pod nazivom Gradsko poduzeće za upravljanje parkovima i kupalištima te je, uslijed raznih povijesnih i društvenih promjena, promijenilo čak sedam službenih naziva, a od 1995. godine nosi ime Parkovi d.o.o. Danas i dalje svakodnevno brinemo o uređenosti naših parkova i kupališta. Osobno, prihvatiti se posla vođenja tvrtke za mene je predstavljalo izazov u koji sam ušao u želji da zajedno uspijemo očuvati našu bogatu baštinu, ali i da pokušamo stvoriti novu vrijednost, kazao je direktor tvrtke Ivan Bilobrk.

Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša PGŽ te autorica projekta „Opatijska kolajnica“ Koraljka Vahtar Jurković podsjetila je na autohtone šume lovora i hrasta na temelju kojih su nastali opatijski parkovi, u kojima su se udomile i brojne egzote poput magnolija, cedrova, palmi, sekvoja i bambusa. Opatijski su parkovi savršena mjesta za šetnju, odmor i uživanje u prirodnom ambijentu unutar grada te ravnopravno stoje uz bok sličnim parkovima i perivojima u poznatim mediteranskim ljetovalištima, istaknula je Vahtar Jurković. Posebno je zahvalila djelatnicima i upravama Parkova na dugogodišnjoj izvrsnoj suradnji.

Na svečanosti su za 40-ogodišnju vjernost tvrtki dodijeljene prigodne plakete i zahvalnice djelatnicama Parkova Gordani Devčić i Ružici Vretenar. Za voditeljski i glazbeni dio proslave bio je zadužen, uvijek rado viđen, Mario Lipovšek Battifiaca. Podsjećamo i da je u tijeku online glasovanje za Hrvatsko stablo godine za titulu kojeg se natječe i opatijski cedar iz Parka Sv. Jakova te pozivamo da ga podržite svojim GLASOM.

Prigodnom Svečanošću Obilježeno 70. Godina Tvrtke Parkovi

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net