[FOTO/VIDEO] Projekt sanacije Osojnice vrijedan 35 milijuna kuna privodi se kraju

Jutros je održan prvi obilazak za zainteresiranu javnost u sklopu prvih dana otvorenih vrata, a kako izgleda gotovo dovršen projekt sanacije odlagališta otpada Osojnica pogledajte u priloženim video prilozima I fotogaleriji…

Matulji – Jučer je na Osojnici predstavljen projekt sanacije odlagališta otpada. Naime, za one koji ne znaju Osojnica je od 1968. do 2018. godine bilo odlagalište smeća za cijelu Liburniju, odnosno općine Mošćenička Draga, Lovran, Matulji i Grad Opatiju.

Na prostoru čija se sanacija privodi kraju odloženo preko 500 tisuća kubika otpada, a projekt sanacije odlagališta neopasnog otpada Osojnica koji je vrijedan 35 milijuna kuna traje već dvije godine.

Predstavnici općinskih vlasti načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela, voditeljica projekta od strane Općine Matulji, Astra Gašparini uz stručno vodstvo voditelja gradilišta Marka Mlađen koja je izvođač radova predstavili su dosad učinjene radove po fazama. Voditelj radova na Projektu sanacije odlagališta neopasnog otpada Osojnica Marko Mlađen održao je izlaganje u kojem je objasnio cijeli proces izgradnje i sanacije. U njegovom izlaganju možemo doznati na koji način se izoliralo 500 000 kubika otpada, koji materijali su se koristili, kako je rađen gabionski zid i čemu služi. Čuli smo priči i o spilji koju su pronašli pri sanaciji terena pa pogledajte.

Što smo sve saznali i koliko je zahtjevan ovaj projekt pogledajte u video prilogu.

Projekt Sanacije Osojnice Vrijedan 35 Milijuna Kuna Privodi Se Kraju

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!