FOTO, VIDEO: Promocija albuma ‘Mitraljezi’ grupe Gerila @ Rijeka

Dean Škaljac, Vedran Vučković, Sanjin Štanc, Igor Stevanović Stiv i Marin Tomić

Dean Škaljac, Vedran Vučković, Sanjin Štanc, Igor Stevanović Stiv i Marin Tomić

Nakon početnih izmjena u bendu Gerila će svoj prvijenac predstaviti u sastavu: Dean Škaljac (vokal), Igor Stevanović (gitara), Marin Tomić (bas), Sanjin Štanc (gitara), Vedran Vučković (gitara) i Damir Tomić (bubanj), a kako zvuče uživo možete provjeriti već sutra, 29. svibnja s početkom u 21 sat, na Arci Fiumani (Makina). Fotogaleriju s probe prije promocije pogledajte na ovom linku

Opatija / Rijeka – Band Gerila, svojevrsna ‘supergrupa’, sastavljena od članova legendarnih opatijsko – riječkih bendova (Grad, Very Expensive Porno Movie, Windfuckers, OŠ Sulud III te Mario Furka i Šitćenici) ovog četvrtka, 29. svibnja s početkom u 21 sat, na Arci Fiumani (Makina) održati će promociju svojeg prvog albuma naziva – Mitraljezi.

Dean Škaljac, Vedran Vučković

Dean Škaljac, Vedran Vučković

– Grupa Gerila nastaje u kasnu jesen 2011. godine. Nukleus sastava su činili bivši članovi grupe Grad – vokal Dean Škaljac i gitarista Orijen Modrušan, a ubrzo im se priključuju Damir Tomić (bubanj), Sanjin Štanc (gitara) i Marin Tomić (bas). Početkom 2012. godine snimaju prve pjesme, a pjesma ‘Sigurna kuća’ osvaja prva mjesta na top listama lokalnih radio stanica. Bendu se na ljeto se priključuje Vedran Vučković, koji mijenja Vavu Simcicha koji je djelovao u bendu otprilike pol godine i napravio dvije pjesme te imenovao bend. S Vučkovićem kreću svirke, a bend je do današnjeg dana prošao kompletnu Hrvatsku – uzduž i poprijeko. U ljeto 2013. godine bendu se priključuje gitarista Grada Igor Stevanović, dok se Orijen odlučuje više gostovati u sastavu kao autor, nego kao izvođač na pozornici, kazao nam je Marin Tomić.

Damir Tomić

Damir Tomić

Na albumu se nalazi 10 autorskih pjesama, a prvi primjerci će se moći kupiti na promociji u četvrtak 29. svibnja na Arci Fiumani.

– Autor svih tekstova je Dean Škaljac, dok su autori glazbe uz Škaljca, Orijen Modrušan, Marin Tomić, Sanjin Štanc, Vava, Vedran Vučković i Damir Tomić. Izdavač je Dallas records, a već smo izbacili spot za prvi singl ‘Nevidljivi čovjek’, kojim smo početkom ožujka najavili naš album. Za spomenuti singl snimljen je spot u suradnji s Damirom Jevtićem, a sniman je tijekom koncerta benda u Beertiji na Trsatu, dodao je Tomić.

Sanjin Štanc, Igor Stevanović Stiv i Marin Tomić

Sanjin Štanc, Igor Stevanović Stiv i Marin Tomić

– Bend je vjeran gitarističkom rocku uz jake utjecaje gothica, stonera, rockabillya, new wavea te metala i punka. Trenutno samo u dogovorima za nastup na festival koji bi se trebao održati sredinom lipnja na Zametu. Osim toga planiramo do kraja godine izdati EP s novim pjesmama, a možda dođe i do cijelog LP-a. I jasno, novi singl bit će pjesma ‘Bumerang’, a momentalno raspravljamo o raznim scenarijima i modnim detaljima za video spot. Želja nam je objaviti što više CD-a, mp3-a Lp-a, odsvirati što više svirki, zabaviti što više ljudi, a mišljenja sam da i tekstovi mogu ljude nešto i podučiti te zabaviti. Hasta la victoria siempre, rezimirao je Tomić.

Fotogaleriju s probe prije promocije pogledajte na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!