FOTO: Pusne izložbe napunile hol matuljske općine i stvorile maškaranu atmosferu @ Matulji

izlozba_vavek_paricani_interinova_2014_matulji

Kako je izložba pusne tematike otvorena u pusno vrijeme, tako je i ugođaj na otvorenju bio pravi – pusni, za što su se pobrinuli muzikanti koji prate ovu grupu, ali i sami članovi koji su uz veselu glazbu imali priliku zapjevati i zaplesati. Fotogaleriju s otvorenja izložbi pogledajte na ovom linku

Matulji – Dvije izložbe, svojom tematikom vezane uz Pust, otvorene su u ponedjeljak navečer u holu općinske zgrade u Matuljima.

izlozba_vavek_paricani_interinova_2014_matulji

Svoju bogatu maškaranu povijest na izložbi fotografija nazvanoj ”Ususret trideset godina” predstavila je skupina ”Vavek parićani”, koja je kroz tridesetak fotografija prikazala svoj ”životni put” od ranih početaka kada su ”tu bile samo divojke” preko vremena kada su one u rad udruge uključile i svoje dečke, a kasnije supruge, do danas kada u njoj sudjeluju čitave obitelji.

Kako je izložba pusne tematike otvorena u pusno vrijeme, tako je i ugođaj na otvorenju bio pravi – pusni, za što su se pobrinuli muzikanti koji prate ovu grupu, ali i sami članovi koji su uz veselu glazbu imali priliku zapjevati i zaplesati.

Za drugo otvorenje zaslužni su članovi međunarodne udruge ”Interinova“ Matulji, koja se specijalizirala u izradi predmeta od keramike, ali i proučavanju različitih načina paljenja keramike koji su postojali u povijesti – od sumerskih vremena do modernih tehnologija. Tako su predstavljeni izlošci jubilarne pete izložbe ”Zvončari i keramika” – zvončarska zvonca izrađena najrazličitijim metodama paljenja keramike, koji će ostati u vlasništvu Općine Matulji i biti iskorišteni za daljnju promociju matuljskog kulturnog i društvenog naslijeđa.

Fotogaleriju s otvorenja izložbi pogledajte na ovom linku

zvoncarska_smotra_2014

Kompletna pusna galerija iz liburnijskog kraja može se vidjeti na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!