FOTO/VIDEO Pust je šal na pal, počel je karneval! Matulji imaju biciklističkog Pusta prozvanog – Điro

Živo je bilo i danas, jer stotinjak Matuljaca čekalo je dolazak Pusnog društva Matulji i ovogodišnjeg mesopusta, koji je za ovogodišnje predstavljanje odabrao pomalo neoubičajeno pomagalo u maškaranom svijetu – bicikl.

Matulji – Pust je šal na pal i počel je karneval! U središtu Matulja, prema dugoj tradiciji, na Antonju je podignut Pust, koji će i ove godine s pala kraj autobusne stanice do Pepelnice i konačne osude promatrati život u centru mjesta.

A živo je bilo i danas, jer stotinjak Matuljaca čekalo je dolazak Pusnog društva Matulji i ovogodišnjeg mesopusta, koji je za ovogodišnje predstavljanje odabrao pomalo neoubičajeno pomagalo u maškaranom svijetu – bicikl.

Naime, novom matuljskom Pustu ime je Điro, što aludira na projekt Tour of Croatia čije peto izdanje nije održano nakon „rastanka“ organizatora, proslavljenog biciklista Vladimira Mihaljevića i Matuljca Ivana Črnjarića.

Nakon druženja u centru Matulja uz pijaču i muziku, fešta se u večernjim satima preselila u Zvoneću koja se za Antonju tradicionalno pretvara u centralno mjesto „maškaranog naroda“ Matulja i okolice.

Pust Je šal Na Pal, Počel Je Karneval! Matulji Imaju Biciklističkog Pusta Prozvanog – Điro

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!