FOTO/VIDEO Regatu ’46. Cup Opatija 2019.’ obilježio izvrstan odaziv jedriličara

Prvo mjesto u klasi Laser 4.7 osvojila je Anja von Allmen aktualna svjetska prvakinja koju trenira naš Opatijac Damir Nakrst…

Opatija – Jučerašnja dva plova bila su dovoljna da se s rezultatima iz subote okonča regata 46. Cup Opatija 2019.

– Zadnjega dana odjedrena su 2 jedrenja po tramontani jačine 16-20 čv pri vrlo niskoj temperaturi zbog čega je regatni odbor odlučio da se treće jedrenje neće startati. Ukupno je odjedreno 5 jedrenja čime su rezultati pravovaljani. Na regati je ukupno nastupilo 77 natjecatelja iz šest zemalja (Slovenija, Italija, Švicarska, Crna Gora, Srbija i Hrvatska), a jedrilo se u 4 klase – EUROPA, LASER, LASER RADIAL i LASER 4.7, poručili su organizatori iz JK Opatija.

Marko Šestan (JK Opatija) bio ej najbolji u klasi Europa. Drugo mjesto osvojio je Matteo Gionchetti, a treće Walter Zugna, oba iz Italije.

U konkurenciji od 43 natjecatelja, prvo mjesto u klasi Laser 4.7 osvojila je Anja von Allmen aktualna svjetska prvakinja koju trenira naš Opatijac Damir Nakrst, drugo mjesto pripalo je njezinom klupskom kolegi Benjaminu Scharbetu, a treće Massimillianu Rovisu (JK Vega Pula). Ilija Marković (JK Delfin) bio je najbolji u klasi Laser, drugo mjesto osvojio je Marko Smolić (JK Val Šibenik), a treće Antonio Lukšić.

U klasi Laser radial najbolji je bio Frano Šestan (JD VAL Crikvenica), drugo mjesto osvojio je Roko Stipanović (YC Croatia Opatija) ovogodišnji osvajač srebrnog odličja na Svjetskom juniorskom prvenstvu, dok je treće mjesto pripalo Gašperu Strahovniku (JK Burja iz Izole).

Startala Regata 46. Cup Opatije 2019.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!