FOTO, VIDEO: RetrOpatija svoju centralnu večer proslavila uz veliki disco-tulum na Ljetnoj

Glavnom opatijskom ulicom, zatvorenom za promet, sinoć su prošle tisuće posjetitelja koji su uživali u zabavi na petnaestak lokacija u gradu. Kako je plesala ekipa ispred Šporera uz Grooverse provjeriste u priloženom video isječku dok veliku fotogaleriju, koju ćemo uskoro proširiti, možete pogledati na ovom linku

Opatija – Izvrsna atmosfera, odlični nastupi vrhunskih bendova i tisuće rasplesanih posjetitelja obilježili su sinoćnju, centralnu večer ovogodišnje RetrOpatije čije je finale bio veliki disco party na Ljetnoj pozornici.

Uz najveće hitove prošlog stoljeća, DJ Lucca Montecchi i MC Šajeta do jutra su na podiju pod velikom disco-kuglom zadržali brojna tijela u plesnom zanosu, tulumareći kao u zlatnim vremenima glazbe.

Kao „zagrijavanje“ za ovaj ludi provod poslužili su nastupi domaćih i stranih sastava na petnaestak lokacija u gradu – od vološćanskog mula gdje su počast glazbi 20. stoljeća odala Tri kralja do Slatine na kojoj je duh, nastup, riječi i note Fredieja Mercuryja i njegovog sastava vjerno prenio Queen Real Tribute.

Pop velikani iz Švedske, nezaboravna ABBA – uz čije je hitove u mjuziklu „Mamma Mia!“ RetrOpatija otvorena u četvrtak – dobili su uvjerljive nasljednike u talijanskom tribute bandu ABBAzia koji je nastupio na opatijskom mulu, dok su zabavu uz ”funky, ska i rhythm & blues“ zvuk ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer osigurali Grooversi kojima su se na istoj lokaciji pridružili Vruća kava, Ženska klapa Volosko i plesne skupine.

Pred opatijskom tržnicom pravu „rock’n’roll feštu“ složili su Duško Jeličić Dule & Bonaca, a su još koji korak dalje u povijest glazbe, ali one tradicijske, zakoračili članovi Folklornog ansambla „Zora“, a ispred hotela Paris Xfinity Band.

RetrOpatiju su na putu kroz glazbenu ostavštinu dvadesetog stoljeća pratili i brojni ugostitelji i hotelijeri koji su organizirali prigodne programe i ponudu, ali i niz udruga i institucija kao što su vatrogasci, Liburnia Classic Club Opatija, Oldtimer club Rijeka i Vespa klub Rijeka koji su na glavnoj ulici zatvorenoj za promet izložili svoje primjerke očuvanih „starinskih“ automobila i „motorina“.

Nakon tri dana ludih provoda, RetrOpatija svoje ovogodišnje izdanje zaključuje večeras programom „Blame it on the Boogie“ nazvanom prema nastupu Super Cover Banda i Dance Studia Trinity & Co koji će se održati u opatijskoj luci s početkom u 20 sati, dok će pred Šporerom nastupiti Vruća kava i Vedran Ružić Quartet, na Hrvatskom šetalištu slavnih razigrani Dellboysi, a pred hotelom Paris Retrosajam će nastupom podržati Blu:Kanu.

Zabavu na mulu pratit će i prijenos nastupa hrvatske reprezentacije u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, na velikom LED ekranu.

Kako je plesala ekipa ispred Šporera uz Grooverse provjeriste u priloženom video isječku dok veliku fotogaleriju, koju ćemo uskoro proširiti, možete pogledati na ovom linku
.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!