FOTO/VIDEO RI oktan sport fest – Sportski bolidi, oldtimeri i motocikli ispunili prostor bivše robne kuće Vežica

Kako je proteklo otvorenje i što vas sve očekuje na petom izdanju izložbe ”RI oktan sport fest – BK.nova 2019.“ provjerite u priloženom video isječku i velikoj fotogaleriji…

Rijeka – U svojoj jubilarnoj desetoj godini uspješnog i plodonosnog rada, Autoklub „RI autosport“ realizirao je još jedan, među više od 20 pokrenutih projekata, ”RI oktan sport fest – BK.nova 2019.“

Naime, peta međunarodna izložba sportskih automobila, kartinga i motocikala, oldtimera, te niza pratećih sadržaja vezanih za svijet oktana otvorena je prekjučer u prostorima Brodokomercovog prodajnog centra Vežica.

Za ovu priliku organizatori iz AK RI autosport zajedno sa svojim partnerima realizirali su jedinstvenu oktansku priču s više od 60 eksponata iz svih dekada naše oktanske scene kojom su simbolično označili i start nove hrvatske automobilističke i motociklističke sezone.

Otvorenje su uveličali partneri i pokrovitelji, a Miroslavu Krpanu glavnom organizatori i idejnom začetniku manifestacije, u svečarskim govorima pridružio se Goran Petrc, pročelnik kabineta župana Primorsko—goranske županije i Darko Glavač, izvršni direktor za franšizno poslovanje i prodaju na međunarodnim tržištima iz tvrtke Tokić d.o.o. Organizatori su iskoristili otvorenje te uručili zahvalnice partnerima koji ih podupiru od samog početka, a to su  Brodokomerc.nova, Primorsko-goranska županija, Autocentar Marinići, Hrvatski auto i karting savez, Moto klub Kvarner, Tokić d.o.o i portalu PodUčkun.net.

U izložbenom prostoru izloženo je više od 60 sportskih automobila, kartinga, motocikala, oldtimera, te pratećih segmenata oktanskog sporta u nas, a brojni ljubitelji brzina mogu pogledati automobile većine disciplina auto i većim dijelom moto sporta, vozila kojima su brojni asovi, prvenstveno s područja Kvarnera, Gorskog kotara i Istre, ostvarili vrhunske rezultate, brojne pobjede, naslove prvaka, obarali rekorde i mamili pljesak adrenalinom nabijenog gledateljstva uz staze.

Ove se godine bilježi 80 godina prve utrke na legendarnoj Preluci, pa je tako poseban dio posvećen tom velikom jubileju, što kroz povijesni materijal odnosno tekstove i fotografije čiji je autor poznati znalac i kroničar oktanskih zbivanja Matuljac Goran Slavić, ali i kroz prezentaciju nedavno osnovanog novog Autokluba „Preluk 1939“ i trofejnog veterana auto sporta Maria Šegona.

Iskustvom proteklih dviju godina, organizator  u suradnji s partnerima,  pripremio je i poklone za najsretnije posjetitelje. Ulaz na izložbu je besplatan, otvorena od 8 do 20, a završnog dana u subotu od 8 do 17 sati.

Pokrovitelj manifestacije i ove je godine Primorsko-goranska županija, a Autoklubu „RI autosport“ punu podršku realizaciji projekta daje domaćin i partner Brodokomerc.nova Rijeka, kao i Autocentar Marinići, formalno suorganizator, kojima se ove godine priključuje jedna od vodećih hrvatskih kuća u branši auto dijelova i opreme – Tokić.  Među partnerima su i Moto klub Kvarner, te Hrvatski auto i karting savez, dok su medijski pokrovitelji Novi list, portali poduckun.net, sportcom.hr, torpedo.media, tunera.info, racing.hr, automania.hr, automanija.com i riautosport.hr.

RI Oktan Sport Fest – Sportski Bolidi, Oldtimeri I Motocikli Ispunili Prostor Bivše Robne Kuće Vežica

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

 

error: Content is protected !!