FOTO/VIDEO Rijeka je nadvladala Dinamo golom Čolaka: ‘Bijeli’ su u polufinalu Kupa

Inače, „bijeli“ su odlično „stisnuli“ goste iz Zagreba i nisu im dali priliku da priprijete domaćim vratima, a pomogla im je i bura koja je osujetila pokušaje Dinama da visokim loptama traži svoje napadače.

Rijeka – Antonio Čolak u 15. minuti pogodio je polufinale Kupa za Rijeku! Napadač “bijelih” poveo je tako svoje suigrače prema obrani titule prvaka, a Dinamo ostavio stalnom riječkom “mušterijom” u ovom natjecanju.

Prvih desetak minuta prošlo je bez uzbuđenja, prvi pokušaji Lončara i Tomečaka s dvadesetak metara završili su u bloku u 12. minuti. A svega tri minute kasnije dogodio se najvažniji trenutak na utakmici: Štefulj je sjajno ubacio, a Čolak poentirao glavom za vodstvo Rijeke!

Pet minuta kasnije Dinamo je propustio najveću priliku na utakmici. Nakon ubačaja Smolčić i Pandur su se sudarili, Petković je ostao sam pred praznom mrežom, ali udarac glavom otišao je pored gola.

Inače, „bijeli“ su odlično „stisnuli“ goste iz Zagreba i nisu im dali priliku da priprijete domaćim vratima, a pomogla im je i bura koja je osujetila pokušaje Dinama da visokim loptama traži svoje napadače.

Tijekom prvih 45 minuta, Rijeka je imala još nekoliko prilika, a valja izdvojiti u samom finišu prvog poluvremena sjajan prodor Andrijaševića i udarac sa 16 metara, lopta je prošla pored gola.

 Drugo poluvrijeme donijelo je nešto više uzbuđenja, već u 52. minuti isprobao je Halilović reflekse Livakovića, no reprezentativni vratar „skinuo“ je udarac upućen s dvadesetak metara. Osam minuta kasnije, Oršić je slično pokušao s druge strane terena, no Pandur je odlično reagirao.

Domaća obrada stabilna je bila i u drugom dijelu, omogućivši i povremene „napadačke proplamsaje“. Tako je u 71. minuti Halilović povukao kontru, u završnici je Štefulj ušao s lijeve strane u kazneni prostor, ali sjajan udarac otišao je pored gola.

Kako se utakmica bližila kraju, tako se povećavala i nervoza s obje strane, o čemu svjedoči i podatak da je u zadnjih petnaestak minuta podijeljeno čak šest žutih kartona, po tri sa svake strane. Ipak, „bijeli“ su uspjeli sačuvati prednost i eliminirati najtežeg protivnika na putu prema ponovnom osvajanju titule prvaka Kupa.

Rijeka Je Nadvladala Dinamo Golom Čolaka: ‘Bijeli’ Su U Polufinalu Kupa

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!