FOTO/VIDEO: Roštanje balinjera za vrhunac Karnevala – Održana 36. Balinjerada @ Opatija

Tradicionalna Balinjerada, 36. po redu, ponovo je spojila natjecateljski i pusni duh u veličanstvenu utrku bez premca, u kojoj cilj nije samo pobijediti, već i zabaviti sebe i publiku.

Opatija – Roštanje balinjera niz glavnu opatijsku ulicu označilo je vrhunac najuzbudljivijeg maškaranog vikenda u Opatiji, ali i čitavog ovogodišnjeg programa Karnevala. Tradicionalna Balinjerada, 36. po redu, ponovo je spojila natjecateljski i pusni duh u veličanstvenu utrku bez premca, u kojoj cilj nije samo pobijediti, već i zabaviti sebe i publiku.

Niz stazu koja je vodila od hotela Paris do Slatine spustile su se stotine natjecatelja na karićima i monopatinama, a uz program Taxi Balinjerada u toj su se aktivnosti mogli okušati i brojni posjetitelji ove maškarane manifestacije. Prvi su „roštanje balinjera po asfaltu“ osjetili „otac Balinjerade“ Duško Jeličić Dule i drugi gradski uglednici i prigodni gosti, a nakon njih odlične uvjete za spust – sunčano vrijeme, uz malo vjetra i puno podrške iz publike – isprobali su iskusni vozači i novopečeni „balinjeradori“.

Pregled glavnih događaja i aktualnosti koje su posljednjih godinu dana punile medijski prostor ponudilo je i ovo izdanje Balinjerade. Zdravoljupci, Ljubav je na selu te sva sila borbenih aviona ‘poletjeli’ su duž staze, a posebnu pozornost plijenila je eskadrila pristigla iz gornjeg kraja u Grunf stilu.

Po završetku natjecateljskog dijela, predstavila su se „merikanska vozila“, raskošne kreacije na balinjerama praćene maškarama, a stazom Balinjere prošla je i povorka opatijskih karnevalskih grupa na putu za Lovran.

Predstavili su tako svoj satirični pogled na neke aktualne situacije u lokalnoj sredini i široj zajednici, a atraktivne maske izazvale su oduševljenje i aplauze iz publike.

Finale čitavog događanja bila je „Kukalka“ na Slatini. U ovoj, morskoj verziji Sinjske alke Opatijski kukali zajahali su „morske konjice“ i u plitkome moru na Slatini uprizorili svoje viđenje poznatog natjecanja.

Roštanje Balinjera Za Vrhunac Karnevala – Održana 36. Balinjerada @ Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!