FOTO/VIDEO Serenada Opatiji iz žica sjajne violončelistice: Ana Rucner očarala Ljetnu pozornicu

Uz klasične, tradicionalne i pop-rock skladbe svjetskih kompozitora, Rucner je predstavila i skladbe sa svog albuma „Croatian Heritage“.

Opatija – Glazbeno putovanje najljepšim krajevima Hrvatske – od Istre i Opatije, preko Dubrovnika i Sinja, do Zagreba, sjevera Hrvatske i Slavonije – publici okupljenoj na Ljetnoj pozornici u Opatiji pružila je sinoć violončelistica svjetskog glasa Ana Rucner.

Mlada glazbenica spada među najinovativnije predstavnike klasike u našoj zemlji, a tradicionalni glazbeni izričaj sjajno je povezala sa suvremenom glazbom poput rocka ili popa. Uz klasične, tradicionalne i pop-rock skladbe svjetskih kompozitora, Rucner je predstavila i skladbe sa svog albuma „Croatian Heritage“.

Album sa 11 skladbi, uz bonus skladbu „Uvijek vjerni“, svjevrsna je glazbena karta naše zemlje, na kojoj su se našle pjesme vezane uz pojedine krajeve Hrvatske. Primjerice, to su Linđo, himna susjedne regije Krasna zemljo, Istro mila, zatim Alkarski ponos i Zagreb, Zagreb, ali i pjesma koja je sjajno zvučala upravo na Ljetnoj pozornici, poznata Serenada Opatiji. Za ovu pjesmu Rucner je snimila i video spot u suradnji s TZ Grada Opatije.

Od svjetski poznatih kompozicija, opatijska publika mogla je čuti Anine nadahnute izvedbe Ode radosti, Kalinke, Carmine Burane, Mjesečeve sonate, Bolera…

Serenada Opatiji Iz žica Sjajne Violončelistice: Ana Rucner Očarala Ljetnu Pozornicu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!