[FOTO/VIDEO] Sjajne izvedbe i dobra posjećenost obilježili 4. Festival klasične glazbe ‘Lovran Classic’

Veselimo se 5. izdanju festivala „Lovran classic“, nadamo se s još više koncerata na ovim vrijednim i atraktivnim lokacijama u Lovranu, poručili su organizatori po završetku festivala.

Lovran – 4. Festival klasične glazbe „Lovran Classic“ održan je u tri večeri na povijesnim lokalitetima staroga grada Lovrana koji su se pokazali izvrsnim odabirom organizatora sudeći prema izvođačima, odnosno ansamblima koji su nastupali. Prva večer bila je rezervirana za mlade virtuoze na harmonici, maturantima Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci.

Na intimnom i akustički vrlo ugodnom trgu sv. Ivana, nastupili su Vanesa Brajuha i Marin Bilić, učenici profesora Josipa Nemeta, te Tin Fledrović, učenik profesora Nene Atanaskovića. Svo troje mladih glazbenika su se predstavili dijelom svog maturalnog programa kojeg su ujedno i svirali na uspješno položenim prijemnim ispitima za muzičke akademije u Hrvatskoj i Njemačkoj. Oduševili su okupljenu publiku djelima iz kanonskog harmonikaškog repertoara ruskih autora 20. stoljeća te svojim individualnim i uvjerljivim interpretacijama.

U petak, u župnoj crkvi sv. Jurja, održao se koncert trija Corrente u sastavu, Metod Sironić, barokna flauta, Lea Sušanj Lujo, barokno violončelo i Jelena Tihomirović, čembalo. Ovaj trio dobro je poznat riječkoj publici gdje djeluje kao festivalski ansambl na Danima rane glazbe. Na svom prvom nastupu u lovranskoj crkvi Trio je skladno i uigrano tumačio djela Locatellija, Barsantija, Telemanna, Quantza i Bononcinija prenijevši publici ekspresivnu i autentičnu interpretaciju kasnobaroknih majstora.

Zadnji koncert održao se također na trgu sv. Ivana, a zvijezde večeri bili su Nikola Fabijanić, sopran saksofon, Gordan Tudor, alt saksofon, Goran Jurković, tenor saksofon i Tomislav Žužak, bariton saksofon, članovi Kvarteta Papandopulo. Izuzetno nadahnutim interpretacijama djela Bizeta, Pascala, Obradovića te skladateljicama Borić i Ivičević ovaj proslavljeni kvartet poseban naglasak stavlja na praizvođenje djela suvremenih hrvatskih skladatelja u dopadljivoj maniri uz vrlo visoke interpretacijske dosege.

– Sva tri koncerta su bila izvrsno posjećena unatoč pojačanim epidemiološkim mjerama što dokazuje prepoznatljivost ove mlade i vrlo dobro organizirane manifestacije. Veselimo se 5. izdanju festivala „Lovran classic“, nadamo se s još više koncerata na ovim vrijednim i atraktivnim lokacijama u Lovranu, poručili su organizatori po završetku festivala.

Sjajne Izvedbe I Dobra Posjećenost Obilježila 4. Festival Klasične Glazbe ‘Lovran Classic’

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!