FOTO/VIDEO Snažno jugo donijelo „podivljale“ valove, obilne kiše potopile cijelu Liburniju

FOTO/VIDEO Snažno jugo donijelo „podivljale“ valove, obilne kiše potopile cijelu Liburniju

Spašavanje barke na Preluci...

U nastavku pogledajte što su na terenu zabilježili naši reporteri…

Opatija, Rijeka – Kiša koja protekla 24 sata nemilice pada, u kombinaciji s jakim vjetrom, nije dovela do većih materijalnih oštećenja, ali je uzrokovala određene probleme u prometu te zakomplicirala život vlasnicima plovila. Iako ovo jugo ne spada u kategoriju olujnih, razloga za brigu imaju vlasnici ugostiteljskih objekata koji se nalaze uz samo more te vlasnici plovila koji svoje barke nisu na vrijeme izvukli iz mora ili pak stavili ‘na suhi vez’ uz samo more.

Na kvarnerskom području najviše je oborina oko Učke, a do 14 sati najviše kiše je palo u Matuljima, čak 120 mm. Kako javlja IstraMet, tamo su u posljednjih 24 sata zabilježili čak 141 mm kiše. Sutra nas također očekuje promjenjivo i iznadprosječno toplo vrijeme. Povremene kiše i pljuskova bit će uglavnom u prvom dijelu dana. Poslijepodne više sunčanih razdoblja. Na Jadranu će jako jugo i južni vjetar okrenuti na jugozapadnjak i potom oslabiti. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, a najviša dnevna oko 17 °C. Na Jadranu bez izraženog dnevnog hoda, većinom od 16 do 20 °C, javljaju iz DHMZ-a.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreba između Kikovice i Delnica. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Lici, Slavoniji, Dalmaciji, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru te Istri, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Također, kako javlja Jadrolinijina u prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka te Novalja-Rab-Rijeka.

Snažno Jugo Donijelo „podivljale“ Valove, Obilne Kiše Potopile Cijelu Liburniju

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!