FOTO/VIDEO Šokantan početak sezone – Rijeka preokretom u finišu svladala Šibenik

Gosti, povratnici u prvoligaško društvo, vodili su cijelu utakmicu, da bi u zadnjih pet minuta regularnog dijela “bijeli” preokrenuli pogotcima Yatekea i Murića!

Rijeka – HNK Rijeka svladala je Šibenik u premijernoj utakmici sezone odigranoj danas na Rujevici. Gosti, povratnici u prvoligaško društvo, vodili su cijelu utakmicu, da bi u zadnjih pet minuta regularnog dijela “bijeli” preokrenuli pogotcima Yatekea i Murića!

Prvi udarci na gol pripali su Šibenčanima, a već iz drugog pokušaja pao je i pogodak. U 9. minuti Bulat je potegnuo s 20 metara, lopta je okrznula Galovića na putu prema golu, promijenila smjer i završila u mreži. Nakon “hladnog tuša” na samom startu utakmice, “bijelima” je trebalo još neko vrijeme da dosegnu “radnu temperaturu”, a Šibenčani su još jednom u međuvremenu “testirali” Pandura.

U drugoj polovici prvog dijela igra se preselila na gostujuću polovicu, prijetili su Murić, Halilović i Čolak, nisu uspjeli pogoditi izjednačenje. U 35. minuti Čolak je zatresao mrežu nakon ubačaja, ali pomoćni sudac označio je zaleđe…

Početkom drugog dijela ponovo su dominirali Šibenčani. Dvije prilike imao je Celić, u 53. minuti pucao je daleko iznad gola, a u 55. minuti se našao sam u kaznenom prostoru, ali udarac je srećom otišao preko grede.

Nakon toga domaćini su pojačali pritisak, oko 60. minute praćeni skandiranjem s obližnjeg brda gdje su se ponovo okupili pripadnici Armade. Osokoljeni domaćini zaprijetili su dvaput kombinacijom Lončara i Čolaka, nakon toga i pokušajima Lončara i ubačajima Raspopovića za riječkog napadača, no bez preciznosti.

Nisu bijeli popuštali u pokušajima da slome Šibenčane, no njihove akcije nisu bile ozbiljna prijetnja za gostujućeg vratara. Pokušali su i Halilović i 79. minuti te Yateke minutu kasnije na ubačaj Tomečaka, ali daleko su bili od izjednačenja.

I kad se već činilo da će premijera u novoj sezoni završiti neuspjehom – porazom ili u najboljem slučaju neriješenim ishodom – Rijeka je u završnici uspjela preokrenuti stvar. U 84. minuti Raspopović je ubacio, a Yateke sjajno pogodio glavom za izjednačenje. Dvije minute kasnije pokušao je Murić ugroziti goste udarcem s 18 metara, no lopta je otišla preko grede.

Ipak, bio je to samo nagovještaj onoga što je uslijedilo u 90. minuti. Murić je potegnuo iz slobodnog udarca i doveo Rijeku u vodstvo, koje do kraja utakmice nije bilo ugroženo.

Šokantan Početak Sezone – Rijeka Preokretom U Finišu Svladala Šibenik

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net