[FOTO/VIDEO] SPEKTAKL NA PLATKU: Sve je spremno za hrvatsku premijeru svjetske skibike utrke

Posjetitelje i danas očekuje bogat te sadržajan program, a što smo mi jučer zabilježili provjerite u priloženom video prilogu i foto galeriji…

Platak – Popularno zimsko odredište u našoj županiji ovog vikenda domaćin je jedinstvenoga natjecanja, kakvo se na hrvatskom tlu i hrvatskom snijegu još nikada nije održalo, a riječ je o promociji skibikea, zimskog sporta u usponu kojeg je prije tridesetak godina izumio Don Koski. Ovaj zimski sport za kojim je interes u velikom porastu dovodi u Hrvatsku najveće skibikere današnjice te kao takav nudi bogat dvodnevni program pun zabave i adrenalina. Platak, kao jedna od najpoželjnijih zimskih destinacija u Hrvatskoj, savršen je za domaćinstvo ovakvog događaja.

Što je uopće skibike? Je li to skijanje ili vožnja biciklom? Riječ je o sportu koji je na neki način spojio biciklizam i skijanje, samo što skibike umjesto dva kotača ima – dvije skije. Ovaj iznimno atraktivan sport možete vidjeti na Platku zahvaljujući skupini entuzijasta okupljenih oko Jure Lučića i Skibike kluba Croatia.

Sofisticiraniju verziju u Europi je napravio Gregor Schuster iz Beča, a njega smo imali prilike upoznati na Platku gdje se po prvi puta u Hrvatskoj skupilo dvadesetak takmičara iz cijelog svijeta u ovoj disciplini kojoj popularnost u svijetu zimskih sportova raste sve više. Naime, na Platku se održava prvo SkiBike svjetsko natjecanje u kojem sudjeluju renomirani natjecatelji iz svijeta downhilla. Ovo takmičenje se održava pod pokroviteljstvom Red Bula obzirom da je dosta takmičara pod ugovorom s njima što znači da će ovo takmičenje biti vidljivo ne samo u Europi nego i u Americi. Ako do sad svijet nije čuo za Platak, nakon ovoga sigurno hoće, rekao je Jure Lučić, predsjednik i osnivač SkiBike kluba Croatia. Platak je ugostio preko 20 vozača od koji su najpoznatiji Boris Režabek i Filip Flisar u bojama Red Bull-a, Tobi Merz višestruki pobjednik Masters of Dirts-a, Gregor Schuster iz Rider tima Austria, Charles Padel iz Eretic Snowscooter tima te naš predstavnik Emanuel Bastaja u Rider timu Croata, također višestruki pobjednik Pannoniana u scootering disciplini.

Posjetitelje i danas očekuje bogat te sadržajan program, a što smo mi jučer zabilježili provjerite u priloženom video prilogu i foto galeriji…

30.01.2022. (nedjelja)
09:00 – 10:30
– Okupljanje na stazi
– Trening vožnje
– Pripreme za utrku
11:00 – 14:00- Utrka
15:00 – 16:00- Proglašenje pobjednika uz zabavni program
-(dodjela nagrada + nastup DJ-a )

Skibike Spektakl Na Platku

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net