FOTO/VIDEO Sportska razglednica Adventa: Mario Mlinarić poveo više od 150 vježbača u blagdanski trening

Više od polovice „adventskih rekreativaca“ stiglo je iz drugih regija – neki iz susjedne Istre, ali mnogi čak i iz gradova poput Siska, Zagreba, Osijeka…

Opatija – U vrijeme Adventa, kada nas privlače zvuci dobre glazbe i mirisi gastronomskih specijaliteta, lako je zaboraviti na druge potrebe tijela. Zato je kao odličan „intermezzo“ blagdanskog uživanja bila današnja Božićna šetnja s Marijom Mlinarićem u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije, posebice u kombinaciji s neočekivano prekrasnim prosinačkim danom kao stvorenim za aktivnosti na otvorenom.

Poznatom hrvatskom treneru pridružili su se sudonici ranijih sezona showa „Život na vagi“, kao i oko stotinu i pedeset sudionika ovog masovnog treninga koji su u Opatiju stigli iz svih dijelova Hrvatske. Više od polovice „adventskih rekreativaca“ stiglo je iz drugih regija – neki iz susjedne Istre, ali mnogi čak i iz gradova poput Siska, Zagreba, Osijeka…

Svi oni dobro su upoznali „outdoor potencijale“ Opatije, jer Mlinarić ih je poveo od Šporera preko Slatine gdje je održano razgibavanje u Amerikanske vrtove, a zatim šumskim šetalištem Carmen Sylva do Pobri. Nakon spuštanja do Voloskog, povratak do središta grada vodio je obalnim šetalištem lungomare, a finale je bilo na klizalištu nakon čega su se sportaši nagradili na adventskim kućicama ispred Šporera.

Vježbači svih generacija – od najmlađih koji su put prešli na leđima do onih nešto starijih – stvorili su atraktivnu scenu jer su svi dobili prigodne adventske kape i majice, stoga su u svojoj turneji gradom privlačili brojne poglede prolaznika i šetača.

Blagdanski program Naljepšeg Adventa uz more nastavlja se u poslijepodnevnim satima. Božićna bajka u Parku prirode Učka u subotu će potrajati nešto duže te dati malim i velikim fanovima simpatičnog djedice što nosi darove priliku da se s njime podruže od 13 do 19 sati na Poklonu.

Ispored Šporera, za blagdansko raspoloženje brinut će se DJ Dog koji će od 16 sati „zavrtiti“ svoj glazbeni miks nazvan „Pismo Djedu Mrazu“, a u 16.30 sati prigodnim nastupom predstavit će se Dječji zbor Lovranske i draške črešnjice. U 17 sati počet će plesna predstava „Groznica božićne večeri“ u Šporeru, a u 18 sati u hotelu Continental zasvirat će „Sunny Side“. Ljubitelji operne i klasične glazbe užvat će uz nastup sopranistice Antonele Malis u hotelu Milenij od 19 sati, a u isto vrijeme za zabavu oko klizališta na Ljentoj pozornici pobrinut će se „Koko Nut“.

Razigranu subotnju večer i povod svima okupljenima oko blagdanskih kućica ispred Šporera da prosinačku hladnoću rastjeraju plesom pružit će izvrsni The Janitors od 20 sati, a u isto vrijeme centar Gervais nasmijat će Ivan Šarić. Nakon 22 sata, zabava se seli „u podzemlje“ jer u klubu Gervais tada kreće predbožićni DJ party.

 

error: Content is protected !!