FOTO, VIDEO: Sretnih 13 klapa zamaskiralo vokalne skladbe @ Opatija


Treći maškarani klapski maraton okupio je sinoć u hotelu Imperial 13 klapa s područja Liburnije, otoka, Rijeke i Istre, ali i iznimno brojnu publiku koja je ispunila i posljednji slobodni kvadrat prostora Zlatne dvorane.
Opatija – Do posljednjeg mjesta, pa onda još malo – toliko ljudi natiskalo se jučer u Zlatnu dvoranu hotela Imperial kako bi provjerilo kakve su im neobične maškarane glazbene priče pripremile klape koje su sudjelovale na Maškaranom klapskom maratonu, što ga već treću godinu zaredom organiziraju članice Ženske klape Volosko.
One su i otvorile manifestaciju, i to klapskom obradom velikog hita Billyja Joela ”We Didn’t Start The Fire” u kojoj su publiku provele kroz sve važnije lokalitete i znamenitosti šireg opatijskog područja, uz ”zapaljivi refren” – ”Važgat ćemo Opatiju, se va njoj takat na našu fantaziju”…
– Maškare su na ovom području prihvaćene kao religija, ako se jedan događaj malo odgodi, odmah uslijedi nekoliko samoubojstava… U ovom programu imamo ipak nešto malo drugačije, tradicija klapske pjesme sudarit će se sa maškaranom tradicijom. Cure iz klape Volosko pokazale su kako se može uštediti na spektaklu, stoga sve ovdje nije baš u potpunosti legalno, pa se nemojte iznenaditi ako nam upadne društvo iz Ministarstva financija, našalio se voditelj programa Dražen Turina Šajeta koji je jučer imao i vlastiti razlog za slavlje, jer proslavio je 40. rođendan.
Zadatak koji su klape imale – da se moraju maskirati, iznenaditi nekom neobičnom skladbom i oduševiti vlastitom koreografijom – publika, u kojoj je kao posebni gost ”sudjelovao” legendarni glumac Špiro Guberina, je ocijenila izvrsnim ocjenama, a ”sitne nijanse” između izvedbi probrao je stručni žiri u kojem su sjedili Ljuboslav Kuntarić, Ramiro Palmić, Darko Čargonja, Eduard Kišić, Ante Meknić i Jakša Fiamengo.
Klapa Kamelija bila je najbolja po mišljenju žirija i publike, drugo mjesto ‘po istom mišljenju’ osvojila je klapa Žrnovnica, dok treće mjesto po ‘stručnom sudu’ dijele klape Teha i Boškarin, a publici se najviše svidjela klapa Škrljevo.
Nakon završetka manifestacije, fešta je nastavljena uz ples ”powered by” Dule & Bonaca…
Video isječak klape Kamelija dodajemo uskoro…
[nggallery id=51]
Liburnija.net TV – 3. Maškarani klapski maraton @ Opatija

Liburnija.net TV – Špiro Guberina i Klapa Kamelija ‘Va Opatije’ @ Maškarani klapski maraton

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!