FOTO, VIDEO: Startala 31. Galijola @ Opatija

Liburnija.net: Follow us i DSK u oštroj borbi… @ Opatija

Veliku fotogaleriju te video isječak starta 31. navigacijske regate Galijola možete pogledati u nastavku teksta. Rezultate u realnom vremenu, po GPS pozicijama, moguće je pratiti na ovom linku.

Opatija – Zvučni signal, koji se zatulio točno u podne, bio je znak da može startati 31. navigacijska regata Galijola.

Dvadeset i dva broda našla su se na startnoj liniji, smještenoj ispred opatijskog mula, čiji se povratak očekuje sutra, tijekom noći i jutra.

Prvi su kroz startnu liniju prošle jedrilice DSK i Follow us, s kormilarom Christianom Tominićem, odnosno Ivicom Šćurićem, a ako je vjerovati live trackingu između ova dva kormilara vodi se ‘mrtva utrka’.

Manje jedrilice, do 8,45 m, jedrit će do hridi Zaglav i natrag, dok će one veće jedriti do hridi Galijola, smještenoj između Cresa i južne obale Istre i natrag do Opatije. Duljina jedriličarske rute do Galijole iznosi 74 nautičke milje, dok će manji brodovi ukupno odjedriti 50 nautičkih milja. Ograničeno vrijeme dolaska na cilj je nedjelja, u 18:00 sati, dok će se podjela nagrada održat u Yacht Clubu s početkom u 19.00 sati.

Samom startu, prethodilo je druženje s uzvanicima na terasi restorana Yacht club u opatijskom portu. Rezultate u realnom vremenu, po GPS pozicijama, moguće je pratiti na ovom linku te na na velikom ekranu u Cafe baru Galija.

Liburnija.net TV – 31. navigacijska regata Galijola @ Opatija, 2012.

[nggallery id=384]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!