FOTO, VIDEO: Održana jubilarna 30. Balinjerada @ Opatija

Liburnija.net: Start monopatina @ Balinjerada

Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku teksta, kao i kratki video samog starta Duleta i Suzi te starta monopatina…

Opatija – Na polne, kako užanca nalaže, startala je jubilarna 30. Balinjerada spustom ‘tate Balinjerade’ Duška Jeličića Duleta i direktorice TZ Opatija Suzi Petričić, zajedno s mnogobrojnim gostima. Veliki broj posjetitelja koji su ‘okupirali’ Opatiju mogli su svjedočiti, prema riječima Maria Lipovšeja Battifiace, rekordnom broju prijavljenih sudionika. Prvi na red su došli monopatini, nakon kojih je uslijedila utrka unjulih karići, zatim dvojki, da bi nakon njih svoje kreacije, ali i poruke pokazali sudionici s Merikanskim vozilima.

Ustaljenu užancu da se pokla Balinjerade kolektivno gre va Lovan, ove godine prekinuli su Opatijci i ponudili dodatni program koji će održati na Slatini. Naime, kada se kala posljednji karić, slijedi mimohod limenih glazbi, mažoretkinja i maškaranih grupa. Umjesto rođendanske torte Balinjerada će povodom 30. rođendana posjetitelje počastiti velikom fritajom od 3000 jaja, a cijelu manifestaciju će pratiti bogati glazbeno – zabavni program.

Dodjela nagrada nastavljena je uz slavlje na Slatini, nastupom mažoretkinja sa šireg liburnijskog područja, uz glazbenu pratnju šest ansambala limenih glazba s ukupno oko 300 članova orkastara, u okviru Festivala karnevalske glazbe koji se danas također održavao u Opatiji, a velikom finalu orkestara limene glazbe prethodio je niz manjih nastupa ovih glazbenika u opatijskim parkovima, Lungomare i ulicama grada. Zabava je nastavljena koncertom vrsnih imitatora svjetskih glazbenih legendi The Beatlesa, The Rolling Stonsa, Elvisa Presleya, Michaela Jacksona i drugih.

Umjesto rođendanske torte Balinjerada je povodom 30. rođendana posjetitelje počastila velikom fritajom od 3000 jaja.

Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku teksta, kao i kratki video samog starta Duleta i Suzi te starta monopatina…

Liburnija.net TV – 30 Balinjerada – start @ Opatija 2013.

[nggallery id=599]

Kompletna pusna galerija iz liburnijskog kraja može se vidjeti na ovom linku

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi
Video: Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net