FOTO/VIDEO Stazom od Jušića do Dražica u spomen na Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića prošli brojni biciklisti

FOTO/VIDEO Stazom od Jušića do Dražica u spomen na Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića prošli brojni biciklisti

Foto: Sanja Tumara

Stazom koja spaja Kalčićevu rodnu kuću i Ljubasov zavičaj, od Jušića do Dražica, ponovo su prošli brojni natjecatelji, u organizaciji PD Obruč – Jelenje, SDRJ Pustolovci – Rupnjak i TK Rival, posjetivši omiljene staze dvojice vrhunskih sportaša i plemenitih prijatelja koja su tragično preminula u nabujaloj Rječini 2013. godine.

Dražice – Već tradicionalna rekreativna biciklijada u spomen na Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića održana je danas, na Uskrsni ponedjeljak po šesti put. Stazom koja spaja Kalčićevu rodnu kuću i Ljubasov zavičaj, od Jušića do Dražica, ponovo su prošli brojni natjecatelji, u organizaciji PD Obruč – Jelenje, SDRJ Pustolovci – Rupnjak i TK Rival, posjetivši omiljene staze dvojice vrhunskih sportaša i plemenitih prijatelja koja su tragično preminula u nabujaloj Rječini 2013. godine.

Uz spomen ploču u Lukežima, kraj Rječine, odana im je počast uz minutu šutnje, a nakon toga održano je nekoliko sportskih utrka – peti “Skok na Grad Grobnik”, biciklističke brdske-sprint utrke, kao i šesto izdanje trkačke utrke pod nazivom “Trk na Grad Grobnik”.

Skok i Trk na Grad Grobnik su zahtjevne brdske utrke za najspremnije sportaše koje startaju na obali Rječine, kod spomen ploče u Lukežima do ciljne crte na vrhu brijega, pored groblja u Gradu Grobniku, završetku ceste iz Lukeža. Vozi i trči se striktno uspon s do 20 posto nagiba. Ukupna dužina staze iznosi 2.800 metara.

Stazu je u utrci Skoka na Grad Grobnik najbrže savladao Miroslav Maršanić, kojem je trebalo 8 osam minuta i 49 sekundi, drugoplasirani Davor Pikulić zaostao je za 29 sekundi, a trećeplasirani Marko Mastrović 45 sekundi za pobjednikom.

Kod žena, Nika Begić prva je prošla kroz cilj, za 10 minuta i 10 sekundi, drugoplasiranoj Antoneli Juretić trebalo je minutu i 15 sekundi više, a trećeplasirana Valentina Pilčić zaostala je za pobjednicom 2 minute i 42 sekunde.

Vedran Dakić ovogodišnji je pobjednik Trka na Grobnik, za uspon mu je trebalo 9 minuta i 42 sekunde, drugoplasirani Ivan Stanić savladao je stazu minutu i 29 sekundi kasnije, a Andrej Vadlja kroz cilj je prošao 2 minute i 3 sekunde nakon pobjednika.

Najbržoj dami, Ani Grbac, za pobjedu je bilo dovoljno vrijeme od 14 minuta i 2 sekunde, a 15 sekundi kasnije kroz cilj je prošla Antonela Juretić, dok je bronca pripala Mariji Vlacich sa minutom i 3 sekunde zaostatka za pobjednicom.

Biciklisti su startali ranije u Jušićima, vozeći preko Saršina i Trnovice do Lukeža, a nakon komemoracije nastavili su prema cilju u Dražicama.

Stazom Od Jušića Do Dražica U Spomen Na Dejana Ljubasa I Dalibora Kalčića Prošli Brojni Biciklisti

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!