[FOTO/VIDEO] Susretom oldtimera započela manifestacija ”Jesen u Lovranu“

Ostatak dana, kao i nedjelju, posjetitelji mogu uživati u gastro ponudi, koju će upotpuniti i nastupi lokalnih izvođača na više lokacija u centru Lovrana, dok će se na Trgu Slobode moći kupiti pečeni maruni.

Lovran – Nakon jučerašnjeg održavanja tradicionalne Miće marunade, danas je, u čast jeseni i lovranskom marunu, započela i manifestacija „Jesen u Lovranu“.

Iako, zbog pandemijskih uvjeta ne u svom tradicionalnom i dobro poznatom obliku „Marunade“, na programu je održavanje svih sportskih događanja koja su i inače bila bitan dio manifestacije.

Danas se tradicionalno održao susret oldtimera na lovranskom mulu, koji je ujedno označio i početak „Jeseni u Lovranu“, a ostatak dana, kao i nedjelju, posjetitelji mogu uživati u gastro ponudi, koju će upotpuniti i nastupi lokalnih izvođača na više lokacija u centru Lovrana, dok će se na Trgu Slobode moći kupiti pečeni lovranski maruni.

– Marunadu u pravilu pripremamo i po godinu dana unaprijed – od izvođača, izlagača preko prezentacija po turističkim sajmovima. Većina posjetitelja budu turisti. Nakon održanih konzultacija sa stožerom civilne zaštite, nadležnom epidemiološkom službom i možda najvažnijima – sudionicima same manifestacije – donesena je odluka da bi zatvaranjem pola grada u prostor za one s covid putovnicama – uz primjenu strogih epidemioloških mjera – izgubili svu njenu draž. Iz istog smo razloga glazbene pozornice razmjestili po gradu, dok će se ugostiteljske usluge pružati iz postojećih objekata, poručio je Bojan Simonič, načelnik općine Lovran.

NEDJELJA, 10. 10.
09:00 49. Tradicionalni međunarodni boćarski turnir, BK Lovran

Crkvica sv. Trojstva (park iznad rive)
12:00 vođena šetnja – Obalno šetalište – Lungomare

Trg sv. Jurja (12-18h)
12:00 KVARTET ANDREAS UNPLUGGED
15:00 KVARTET MYSTIC ROSE
17:00-18:00 DJ VEDRAN

Park hrvatskih branitelja (ispred kina) (12-19h)
12:00 NIKOLAS ACOUSTIC GITARA
14:00 HARMONIKAŠ JEDRETIĆ
16:00-19:00 UNIVERSAL BAND

Šetnica prema lučici (10-19h)
10:00 DJ DANKO
13:00 DUO SUNNY SIDE JAZZ
15:00 HARMONIKAŠ KOKONIĆ
16:00-19:00 KVARTET ACOUSTIC TIME CODE

Susretom Oldtimera Započela Manifestacija ”Jesen U Lovranu“

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!