FOTO, VIDEO: Svečanim mimohodom otvorena jubilarna 45. Marunada @ Lovran

Atraktivan program „za zagrijavanje“, uz lijepo vrijeme koje je netipično za ovo doba godine, omogućilo šetnju među štandovima i u kratkim rukavima, privukla je uistinu brojne ljubitelje maruna i dobre zabave. Kako je protekao jučerašnji dan u znaku maruna provjerite u priloženom videu te u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Lovran – Tradicionalnim mimohodom od hotela Bristol do Trga slobode i svečanim programom uz Puhački orkestar Lovran, Dječji vrtić Lovran, Učenički dom Lovran, Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran jučer je otvorena jubilarna 45. Marunada. Samo otvorenje simbolično je obilježilo podizanje zastave te prigodni govor općinskog načelnika Bojana Simoniča.

– Marunada jedna je od najvećih posebnosti Lovrana. Ona je Lovran učinila poznatim diljem Hrvatske, a zahvaljujući turistima, prepoznat je izvan granica Lijepe naše. No Marunade ne bi bilo bez vrijednih ruku ljudi s područja cijele Lovranštine. Stoljetni nasadi maruna su se oporavili i spašeni su. Da se trud uložen u spas lovranskih maruna isplatio, svjedoči i ovogodišnji urod. Općina će i dalje sufinancirati kupnju sadnica maruna, poticat ćemo mještane naših gornjih krajeva da nastave saditi stabla. To je najbolja metoda ako želimo proširiti naše šume maruna, istaknuo je Simonič.

Atraktivan program „za zagrijavanje“, uz lijepo vrijeme koje je netipično za Marunadu, omogućilo šetnju među štandovima i u kratkim rukavima, privukla je uistinu brojne ljubitelje maruna i dobre zabave, koji će imati priliku tijekom tri vikenda na najbolji način spojiti te dvije „ljubavi“. Večernji program otvorio je DJ Vedran, a nakon ‘glazbe iz režije’ na pozornicu je stigla ekipa iz Creedence R.B. i Opća opasnost.

Mini sajam autohtonih proizvoda s područja Grada Petrinje otvara subotnji program u jutarnjim satima, nakon čega je zakazan susret Oldtimera u organizaciji Liburnija klasik kluba. U 10 sati počinje Malonogometni turnir „Žajice 2018.“, a sat vremena kasnije na rasporedu je nastup zborova, a nastupit će HPD „Danica“ Pasjak, Mješoviti pjevački zbor „Maestral“ Veprinac, Ansambl „Kaljinka“ Rijeka, Klapa „Skalin“ Matulji i KUD Lovor iz Lovrana.

Bonaca & Kokonić s nastupom počinju u 13 sati, dva sata kasnije na binu će se popeti Klapa Baladur, a razgibavanje uz Chikaz Zumba Fitness počinje u 17 sati, dok će večernji sati pripasti Magazinu i Lady Luni. Nedjeljni program počinje s tradicionalnim boćarskim turnirom „Marunada 2018.“, u 11 sati zasvirat će mladi harmonikaši Marcel & Emanuel, a točno u podne Trio Asi. Klapa Nevera s nastupom počinje u 14 sati, Puhački orkestar Lovran u 16 sati, dok će od 18 do 22 sata publiku zabavljati Šajeta I Dellboysi. U subotu, 20. listopada uz tradicionalni sajam robe široke potrošnje uz ponudu maruna i kolača od maruna održat će se i dvije sportske manifestacije. Regata „MARUNADA 2018“, za klase optimist, laser i 420, na rasporedu je u 8 sati, dok natjecanje u športskom ribolovu „9. Kuo Mića žajica“ počinje u 10 sati.

Za kraj dodajmo da je jučerašnja uvertira pripala mališanima na tradiconalnoj Mićoj Marunadi.

Kako je protekao jučerašnji dan u znaku maruna provjerite u priloženom videu te u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!