[FOTO/VIDEO] Svečanom skupštinom i promocijom monografije proslavljen sedamdeseti rođendan PD Opatija

U priloženom videu pogledajte što su nam ispričale autorice Ivana Eterović i Tina Ružić te jedan od recenzenata, Igor Eterović.

Opatija – Na svečanoj skupštini Planinarskog društva Opatija održanoj u Kulturnom centru Gervais proslavljen je sedamdeseti rođendan ovih zaljubljenika u prirodu. Osim dodjele prigodnih priznanja društvo je svoje postojanje od davne 1950. godine okrunilo izdavanjem monografije naslovljene “Prvih 70 godina Planinarskog društva Opatija”.

Mlade autorice, predsjednica društva Ivana Eterović i članica Tina Ružić uobličile su ovo značajno djelo s 450 fotografija na gotovo 300 stranica. Predstavljena je bogata i raznorodna djelatnost Društva, kako povijesnim pregledom razvoja kroz svih sedam desetljeća, tako i tematskim prikazom koji uključuje poglavlja od ustrojstva Društva preko planinarskih putova i izleta do planinarskih domova.

Posebno su obrađena i poglavlja o planinarskoj promidžbi i planinarskoj edukaciji, s naglaskom na rad s djecom i mladima, a sigurni smo da će mnogi liburnijski planinari pronaći sebe i svoje bližnje u izdvojenim prilozima poput popisa sudionika zimovanja u Planinarskom domu „Poklon“ (1974. – 1986.), popisa staza Opatijske planinarske obilaznice, popisa značajnih uspona članova ili na nekoj od preko 450 fotografija prikazanih u monografiji.

Kada je Izvršni odbor sastavljao popis zaslužnih članova koji su ostvarili izniman doprinos u radu i razvoju Planinarskoga društva „Opatija“ u posljednjem desetljeću, na tome se popisu našlo ukupno 38 članova i 9 vanjskih suradnika, čime se s pravom ponose, a priznanja koja su dodijeljena razvrstana su u dvije kategorije: društvena priznanja i zahvalnice. Najprije su dodijeljena društvena priznanja za postignute uspjehe i rezultate u radu te izniman doprinos u razvoju Društva tijekom posljednjega desetljeća, a kojima su nagrađeni članovi koji su 5 ili više godina značajno doprinosili radu Društva u najmanje tri aspekata (npr. organizacijska djelatnost, domar, vodič, markacist, promidžba, radne akcije).a to su Diana Aničić, Mario Aničić, Damir Barić, Boris Božić, Mirjana Brumnjak, Tomislav Dijan, Igor Eškinja, Jelena Eškinja, Igor Eterović, Ivana Eterović, Milivoj Filipović, Mišel Kinkela, Stiven Knaus, Boris Petrić, Zoran Popovski, Ratomir Raukar, Boris Rumac, Aleksandar Sušanj, Silvia Sušanj, Robert Štefanac i Snježana Štefanac.

Članovi Planinarskoga društva „Opatija“ koji su 5 ili više godina značajno doprinosili radu Društva u 2 aspekta (npr. organizacijska djelatnost, domar, vodič, markacist, promidžba, radne akcije) ili iznimno u jednom aspektu nagrađeni su zahvalnicom za izniman doprinos u radu i razvoju Društva tijekom posljednjega desetljeća.

Zahvalnica je dodijeljena Agi Babahmetoviću, Silvini Babahmetović, Eleni Bonas, Blaženki Božić, Raulu Bučiću, Franji Delaču, Dubravki Dijanić, Desanki Dubrović, Zdravku Dubroviću, Ivi Dujmiću, Đurđici Majcan, Dolores Mance, Davorki Milat, Darku Moharu, Ludmili Petrić, Mariji Rumac i Mladenu Stojiću.

Zahvalnica je dodijeljena i vanjskim pojedincima, institucijama i udrugama koji su tijekom posljednjega desetljeća konstantno pomagali u razvoju i radu Društva: Gradu Opatiji, Istarskom planinarskom savezu, Javnoj ustanovi »Park prirode Učka«, Komunalcu d. o. o., Upravi šuma – Podružnica Buzet, Turističkoj zajednici Grada Opatije, Udruzi eRIpio, Alanu Čaplaru i Vladimiru Rojniću.

Ova vrijedna knjiga u kojoj će svaki Opatijac naći sebe ili najvjerojatnije nekog svog pretka može se kupiti srijedom od 19 do 20 sati u prostorijama društva na adresi M. Tita 42 i u Planinarskom domu Poklon koji radi vikendom i praznikom te se može nabaviti po promotivnoj cijeni od 150 kn.

U priloženom videu pogledajte što su nam ispričale autorice Ivana Eterović i Tina Ružić te jedan od recenzenata, Igor Eterović.

Svečanom Skupštinom I Promocijom Monografije Proslavljen Sedamdeseti Rođendan PD Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net