FOTO/VIDEO: Tisuće zvona ‘grmi’ u centru Matulja – Počela je 24. Zvončarska smotra

Atmosferu sa samog početka 24. zvončarske smotre donosimo u video-prilogu i fotogaleriji, a još uvijek stignete uključiti se u ovu veliku pusnu feštu koja će svoje finale imati u šatoru na parkiralištu kod Kozuma.

Matulji – Oblake nije bilo potrebno tjerati – pobjegli su sami kad su vidjeli „moć“ s kojom su suočeni, nestali i prije nego što je odjeknula zaglušujuća „grmljavina“ tisuću zvona u Matuljima, pa je 24. Zvončarska smotra mogla započeti po dosad neviđeno lijepom vremenu. Doduše, taj „čarobni utjecaj“ zvona tek je nakratko odgodio dugo najavljivane kišne kapi, ali sasvim dovoljno da početak smotre bude u dobrom raspoloženju.

Ova tradicionalna manifestacija dio je proslave Dana Općine Matulji, koji se vezuje uz Pusnu subotu, a u sklopu kojeg su jučer na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća uručene općinske nagrade za životno djelo dr. Borisu Nemecu te godišnje nagrade Jeleni Lučin, Zvjezdanu Ružiću i Rodoslovnom centru Kastavštine i Liburnije.

Današnji program, pak, počeo je prije podneva primanjem zvončarskih grupa kod općinskog načelnika Marija Ćikovića, dok se na ulicama u središtu mjesta, uz rutu kojom već gotovo četvrt stoljeća prolazi ova „glasna povorka“, okupljao sve veći broj mještana i posjetitelja zaljubljenih u pusne užance. Pred sam početak Zvončarske smotre okupilo ih se gotovo pet tisuća, a prve su pred njima prošle maškarane skupine matuljskog kraja, Glazbeno društvo Spinčići te mažoretkinje iz Opatije i Brešca.

Čast da otvore smotru ove godine imaju Munski zvončari, kojima su na čuvanje do kraja Pusta povjereni i općinski ključevi, a nakon njih poznatom rutom od Štaciona do parkirališta kraj Kozuma proći će još četrnaest skupina iz Matulja, Rijeke i okolice, Istre te Slovenije.

Atmosferu sa samog početka 24. zvončarske smotre donosimo u video-prilogu i fotogaleriji, a još uvijek stignete uključiti se u ovu veliku pusnu feštu koja će svoje finale imati u šatoru na parkiralištu kod Konzuma.

Tisuće Zvona ‘grmi’ U Centru Matulja – Počela Je 24. Zvončarska Smotra

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!