FOTO, VIDEO: Tisuće zvona odjeknulo centrom Matulja – Pogledajte kako izgleda 23. Zvončarska smotra

Dašak tradicije u Matuljima stignete još osjetiti, a što smo mi zabilježili na otvorenju smotre pogledajte u priloženom video isječku u nastavku teksta te u velikoj fotogaleriji (koju ćemo uskoro proširiti) na ovom linku..

Matulji – Prekrasan dan izmamio je danas u centar Matulja brojne ljubitelje pusne tradicije na 23. po redu Zvončarsku smotru. Od Štaciona do šatora, smještenog na parkingu kod Konzuma prodefilirale su tisuće zvona i brojne maškare.

Smotru su otvorili Žejanski zvončari koji ove godine imaju ključeve Općine, a uslijedile su ‘Lipe i ružne buše’ KUD Tena Đakovo, zatim Brežanski zvončari, Sovinjski pusti, zvončari Korensko-Vlahov Breg, Ćićski zvončari i Zametski zvončari.

Uz navedene publici će se predstaviti Kukuljanski, Brgujski zvončari, Šjme Pregarje, Frlanski zvončari, Grobnički Dondolaši, Koranti Ptuj, Halubajski zvončari, a smotru zatvaraju Munski zvončari u čije ruke naredne godine prelazi ključ Općine Matulji. Smotri je kao i svake godine prethodio prijem predstavnika sudionika kod načelnika kao i otvorenje izložbe pokretnih maski u parku ispred Općine Matulji. Uz zvončare u smotri učestvuju Dječji vrtić Matulji, Mučićeve maškare, Zijat sost tancat i pit, Brgujske mačkare i Vavek parićani. Smotru prati i bogat glazbeni program te gastro ponuda i zabava u šatoru koja će trajati do večernjih sati.

Dašak tradicije u Matuljima stignete još osjetiti, a što smo mi zabilježili na otvorenju smotre pogledajte u priloženom video isječku u nastavku teksta te u velikoj fotogaleriji (koju ćemo uskoro proširiti) na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!