FOTO/VIDEO Tony Cetinski predstavio školu pjevanja u Opatiji

U Gervaisu počinje 15. ožujka, najbolji učenici već krajem svibnja s Tonyjem u Areni…

Opatija –   Jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih hrvatskih glazbenika Tony Cetinski odlučio je ispuniti jedan od svojih životnih snova. Poznat i kao osoba koja nesebično pomaže mladima, što je nebrojeno puta pokazao, Tony je upravo na na rođendan glazbenog doajena Ive Robića, 28. siječnja ove godine, u Opatiji otvorio školu pjevanja koja će djelovati u Centru Gervais.

Škola s radom počinje 15. ožujka, a prije upisa zainteresirana  djeca i mladi morat će proći audiciju, koja, prema Tonyjevim riječima neće biti suviše teška, trebat će izvesti dvije pjesme: a cappella ili u pratnji klavira ili gitare.

Uz Tonyja, s mladim će pjevačima raditi iskusni mentori koji su se danas predstavili na konferenciji za novinare: jazz pjevačica bogate glazbene karijere Franciska Gluhak, dirigent i operni pjevač Igor Vlajnić te operni pjevač s opatijskom adresom Slavko  Sekulić.

– Probudio sam se danas jako ležeran i opušten, vjerujem da je to dobar znak, sve je sjelo na mjesto jer ideja o školi mi se već neko vrijeme mota po glavi. Zaista se mislim aktivno baviti time i biti prisutan s mladima jer mislim da je smisao mog umjetničkog djelovanja sada i prenošenje znanja i iskustva, rekao je Tony.

Do sada je za upis u Školu pjevanja zaprimljeno već više od 300 upita.

– Konkurencija će biti velika jer sam čuo da je u Opatiji i okolici strašna koncentracija glazbenih talenata i vjerujem u to, nastavio je Tony te zahvalio svima koji su ga podržali u ostvarenju ovog projekta: Gradu Opatiji, Festivalu Opatija, svojoj obitelji i prijateljima, kao i svim Opatijcima koji su ga krasno prihvatili kao sugrađanina. Isto tako, Tony je najavio da će najbolji polaznici škole imati priliku nastupiti na njegovu koncertu krajem svibnja u zagrebačkoj Areni.

– Tonyeva se ideja sjajno nadovezala na našu strategiju razvoja grada u smjeru povratka vrsnih glazbenih i zabavnih događanja u Opatiju, rekao je gradonačelnik Ivo Dujmić. To će biti škola pjevanja regionalnog značenja, što me veseli kao i činjenica da je ovih dana sva medijska pozornost na nacionalnoj razini usmjerena prema Opatiji.

Dodatne informacije o školi pjevanja mogu se dobiti na broj tel. +385 98 9900 645

Škola Pjevanja Tonya Cetinskog

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net