FOTO, VIDEO: Tradicionalni pohod Frlanskeh zvončari

Liburnija.net: Frlanski zvončari 2013.

Tridesetak ‘velih’ zvončara uz pratnju pomlatka i muzike prošlo je svoju tradicionalnu – od Frlanije, preko Rubeš i Matuj, nazad va Frlaniju. Veliku fotogaleriju i video isječak pogledajte u nastavku teksta.

Matulji – Frlanski zvončari, jučer su obilazili ‘uži i širi’ zavičaj u svom tradicionalnom pohodu, koji je zbog loših vremenskih uvjeta prošlog tjedna, prebačen za ovaj vikend. Tridesetak ‘velih’ zvončara uz pratnju pomlatka i muzike prošlo je svoju tradicionalnu – od Frlanije, preko Rubeš i Matuj, nazad va Frlaniju.

Robert Matulja, Iva Rinčić, Marul Lerga, Amir Muzur i Bruno Frlan

– Partili smo jutros, a temperatura je bila va minuse, pravo vreme za kampanat. Pasali smo celi đir, zaprli Zvončarsku smotru, sad gremo na Živicu storit kolo i vrnjamo se va Frlaniju, kazali su nam Frlanski zvončari koje smo zatekli u centru Trinajstića.

Frlanski zvončari nisu jedini koji su izmijenili rutu svog pohoda, već su to učinili i Grobnički dondolaši. Ovi potonji, prvi put su jučer u Matulje stigli hodeć iz Kastva – gdje su redoviti gosti. Dodajmo još da ekipa z Frlanije danas gostuje u Ilirskoj Bistrici na njihovoj tradicionalnoj povorci koja se održava u centru mjesta.

Veliku fotogaleriju i video isječak pogledajte u nastavku teksta.

Liburnija.net TV – Pohod Frlanskeh zvončari 2013. @ Frlanija

[nggallery id=622].

Kompletna pusna galerija iz liburnijskog kraja može se vidjeti na ovom linku

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!