FOTO, VIDEO: Tri mudraca u pratnji muzike i koledvara obišla svoje sumještane @ Frlanija, Kastav

koledvanje_frlanija_2015

Prilikom posjete, članovi udruge zapjevaju i tradicionalne pjesme, dok jedan od kraljeva pročita proglas u kojem se traži da u svakoj kući ”bude zdravlja, sreći i blagostanja, da Bog blagoslovi onega ki prihaja va ovaj dom i ki z njega zihaja”. Video isječak pogledajte u nastavku teksta, a fotogaleriju na ovom linku

Frlanija, Kastav – Gašpar, Melkior i Baltazar stigli su jučer i na Frlaniju – tri mudraca praćena muzikom i čestitarima obišla su područje ovog slavnog matuljskog naselja, poželjevši stanovnicima sve najljepše za godinu koja je tek počela.

koledvanje_frlanija_2015_1

Naravno, radi se o tradiciji koledvanja, koju su oživili članovi Udruge ”Frlanija pakal – Babulini” koji već petnaest godina o blagdanu Sveta tri kralja posjećuju svoje sumještane donoseći im dobre želje u novoj godini, a tri su biblijska kralja ponovo utjelovili Rajko Milih, Klaudio Frlan i Marino Juretić.

Prilikom posjete, članovi udruge zapjevaju i tradicionalne pjesme, dok jedan od kraljeva pročita proglas u kojem se traži da u svakoj kući ”bude zdravlja, sreći i blagostanja, da Bog blagoslovi onega ki prihaja va ovaj dom i ki z njega zihaja”.

Zauzvrat domaćini goste daruju nekom sitnicom ili novcem, a ponude ih i vinom i kolačima.

I na Kastvu je održano tradicionalno koledvanje, u organizaciji Muške klape Kastav, čiji su članovi posjetili viđenije Kastavce i sve prijatelje, poželjevši im uspješnu novu godonu.

Video isječak pogledajte u nastavku teksta, a fotogaleriju na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!