FOTO/VIDEO Tristotinjak zvončarića pokazalo kako se čuva tradicija – Održana Mića zvončarska smotra @ Matulji

U strahu od kiše, Mića zvončarska povorka prebačena je sa subote na jučerašnji dan, što se pokazalo kao ispravna odluka, a možda su u tjeranju kišnih kapi ključnu ulogu imali i zvončarići svojom zvonjavom koja, kako je poznato, rastjeruje zimu i priziva lijepo vrijeme. Ostatak fotografija objavljujemo uskoro…

Matulji – Tristotinjak malih zvončara iz dvanaest matuljskih i gostujućih zvončarskih skupina prodefiliralo je jučer kroz Vlahov Breg i Jušiće noseći zvona i prkoseći „sivom nebu“ koje ipak nije pokvarilo ovo događanje posvećeno očuvanju autohtone tradicije matuljskog kraja.

U strahu od kiše, Mića zvončarska povorka prebačena je sa subote na jučerašnji dan, što se pokazalo kao ispravna odluka, a možda su u tjeranju kišnih kapi ključnu ulogu imali i zvončarići svojom zvonjavom koja, kako je poznato, rastjeruje zimu i priziva lijepo vrijeme.

Ove godine čuvari općinskih ključeva su zvončari i maškare Korensko – Vlahov Breg, pa im je pripalo i domaćinstvo Miće zvončarske smotre, stoga su odlučili male zvončare provesti kroz stare jezgre Vlahovega Brega i starog grada u Jušićima kako bi osjetili taj autohtoni prostor i izvor zvončarske tradicije.

Uz domaćine, odnosno miće zvončare Vlahov Breg – Korensko, nastupili su Zvonejski, Munski, Halubajski, Brgujski, Frlanski, Mučićevi, Žejanski, Zametski i Brežanski zvončari te Ćićski zgončari i Grobnički dondolaši, a „uvertiru“ u njihov nastup dale su miće maškare Dječjeg vrtića Matulji.

Po završetku smotre, druženje se nastavilo u Domu Jušići gdje je u poslijepodnevnim satima održana dječja reduta.

 

Mića Zvončarska Smotra Kroz Objektiv Foto Luigia

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

FOTO/VIDEO Tristotinjak Zvončarića Pokazalo Kako Se čuva Tradicija – Održana Mića Zvončarska Smotra

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!