FOTO/VIDEO Trostrukim programom predstavljen festivalski projekt ‘Jerry Ricks art & vision’ @ Kastav

Dani kao ovaj jučerašnji – kastavski, novi su projekt Festivala što pod imenom “Jerry Ricks art & vision” u budućnosti ima nakanu u Festival uključiti sve umjetnike koji stvarajući, zapravo stvaraju blues. Ima nakanu od kastavske stare jezgre stvoriti Deltu, u kojoj sve teče, svira, piše, slika, fotografira i ne mičući se s mjesta putuje, putuje… Jer, sve su ceste naše samo se njima trebamo odvažiti voziti. Kako je proteklo jučerašnje druženje provjerite u fotogaleriji i video isječku…

Kastav – Logistika je u svemu vrlo važna komponenta pa tako i u bluesu. Tko cestom putuje i o čemu snuje govore blues kompozicije, ali o onom što se u pozadini valja pričaju neki drugi ljudi. Tako je jučer svoje viđenje Jerry Ricks Blues Festivala, festivala posvećenog legendi bluesa koja je sve svoje ceste zaustavio u Kastvu, putem fotografija snimljenih na prvom JRBF u čak dva, kastavska kafića prikazao Nikola Cvjetović.

Najprije u Art caffeu, u kojem je izložio četrnaest vrlo impresivnih fotografija, fotografija koje ne pričaju tisuću riječi već sviraju, pjevaju i pričaju blues. Toliko snažno da i oni koji riječ blues doživljavaju stranom, odmah shvate o čemu se radi. Nikola je putem izloženih uradaka prevario sve one koji su mislili kako su “izgubljeni u prijevodu”. Ako ih pogledaju – shvatit će blues.

To mu nije bilo dosta pa je otvorio vrata bluesu i u Guitar caffeu. Tamo je pak priredio izložbu u video formi slide showa. Uz adekvatnu glazbenu podršku, odnosno noć u kojem je glazba pratnja fotografiji i snimci, a ne obrnuto, bilo je to zaista oku i uhu ugodno iskustvo.

Jučerašnji blues dan u Kastvu, Nikola Cvjetović, inače službeni fotograf Festivala predao je u ruke Ivanu Smoothead Petričiću, majstoru onog što se zove “cigar box guitar”. Prezentaciju istih i još mnogo blues fora održao je Smoothead pod kastavskom Ložom.

U istom prostoru, kao “b na blues” prikazan je, sad već kultni film “Črni Kastavac”, redatelja Igora Modrića, nastao kao spomen na Philadelphia Jerryja Ricksa, črnoga Kastafca ki je štimal Kastav i koga j’ Kastav štimal.

Inače, dani kao ovaj jučerašnji – kastavski, novi su projekt Festivala što pod imenom “Jerry Ricks art & vision” u budućnosti ima nakanu u Festival uključiti sve umjetnike koji stvarajući, zapravo stvaraju blues. Ima nakanu od kastavske stare jezgre stvoriti Deltu, u kojoj sve teče, svira, piše, slika, fotografira i ne mičući se s mjesta putuje, putuje… Jer, sve su ceste naše samo se njima trebamo odvažiti voziti.

Trostrukim Programom Predstavljen Festivalski Projekt ‘Jerry Ricks Art & Vision’ @ Kastav

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!