ERSTE AD

FOTO/VIDEO Tuna cutting i Sushi Masterclass na sajmu HoReCa Adria obilježio veliki interes posjetitelja

Posebnu pažnju publike privukao je sjajni Tuna cutting Masterclass i Sushi Masterclass. Svježa tuna došla je iz Kali tune, a japanski cutting master Okado Nabuhito na HoReCa Adriu stigao je iz Tokija i obradio je tunu prema japanskoj praksi. Paralelno s rezanjem tune održan je Sushi Masterclass kojeg je održao mladi zagrebački chef Boris Golubić. Detalje provjerite u velikoj fotogaleriji i video prilogu…

Opatija – U sportskoj dvorani Marino Cvetković jučer je započeo sajam HoReCa Adria na kojem 70 pomno odabranih izlagača predstavlja najnoviju opremu, tehnologije i usluge za hotele, restorane i apartmane, a posebnu pažnju i iznimno veliki interes publike privukli su sjajni masterclassi posvećeni pripremi i obradi tune.

Prvog dana u sklopu sajma održan je veliki Masterclass usmjeren na podizanje kvalitete usluge u turizmu i ugostiteljstvu. U prvom djelu je sommelier Klaudio Jurčić održao vođenu degustaciju šest vina Plešivice. Jedna od najvažnijih najzanimljivijih hrvatskih regija usmjerena je na visoku kvalitetu, male serije i kako je rekao Jurčić, bez njezinih vina teško je zamisliti vinsku listu bilo kojeg ozbiljnog restorana.

Kroz degustaciju su predstavljena tri vinara s po dva vina – Šember, Tomac i Korak. Tom prilikom predstavljena je njihova filozofija i pristup proizvodnji, uz naglasak na arome i senzacije u svakom pojedinom vinu te sljubljivanje s hranom.

 

Posebno atraktivan bio je tuna cutting na kojem je gostovao japanski tuna cutting master Okado Nabuhito. Tradicionalan način obrade tune Nabuhito je prezentirao na tuna koja je stigla iz Kali tune, a smatra se jednom od najkvalitetnijih u svjetskim razmjerima te se danas često nalazi u najboljim restoranima. Okupljena publika mogla je pogledati klasifikaciju mesa i njihove osnovne karakteristike, za koja se jela koriste e upoznati perspektivu iz koje Japanci gledaju na ovu namirnicu.

Vrste sushija i njihove karakteristike te kako ih pripremiti u restoranu na Masterclassu je pokazao perspektivni mladi zagrebački chef Boris Golubović. Zanimljiva prezentacija nigirija, makija i uramakija je pokazala ne samo što je sushi, već i kako poznate namirnice koristi na drugačiji način.

Tuna Cutting I Sushi Masterclass Na Sajmu HoReCa Adria Obilježio Veliki Interes Posjetitelja

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!