FOTO/VIDEO U galeriji Laurus otvorena izložba Cultural Capital(s) autorica Barbare Caspar i Dunje Larise

– Sve ove fotografija ćemo potpisati i 29. listopada na jednom eventu pokloniti sve ove fotke uz dobrovoljne priloge. Prikupljena sredstava ćemo proslijediti udruzi Koga briga, odnosno djelu projekta kojeg rade Damir Čargonja Čarli i Igor Anjoli s kojima je ova humanitarna priča i dogovorena, dodala je Larise.

Dunja, Barbara i Melita…

Lovran – Sinoć je u galeriji Laurus otvorena izložba Cultural Capital(s) autorica Barbare Caspar i Dunje Larise. Cultural Capital(s) odnosno kulturne prijestolnice su umjetničko, fotografsko i konceptualno ispitivanje dvaju gradova koji su oba nosila ili nose titulu “Europska prijestolnica kulture”: Graz 2003. i Rijeka / Fiume 2020. Kao i sam koncept, i povijesno i kulturno isprepletanje između Graza i Rijeke složeno je i višeslojno.

– U ovom projektu autorice kompariraju Graz i Rijeku koja su se okitile titulama Europske prijestolnice kulture i kroz fotografiju nalaze sadašnje i povijesne poveznice između ta dva grada, kazala je u samom uvodu u izložbu Melita Sorola Staničić voditeljica Galerije Laurus.

– Svaka od nas ima svoju karijeru, put i kontekste, s time da za zajedničke izložbe ostavljamo stvari koje nije moguće artikulirati niti kroz film niti kroz znanost, istaknula je Dunja Larise te poručila da izložba ima i humanitarni karakter.

– Sve ove fotografija ćemo potpisati i 29. listopada na jednom eventu pokloniti sve ove fotke uz dobrovoljne priloge. Prikupljena sredstava ćemo proslijediti udruzi Koga briga, odnosno djelu projekta kojeg rade Damir Čargonja Čarli i Igor Anjoli s kojima je ova humanitarna priča i dogovorena, dodala je Larise .

Zadovoljstvo humanitarnom notom izložbe nije krio ni zamjenik općinskog načelnika Toni Družeta koji je uime općine Lovran pozdravio prisutne.

– Drago mi je da danas ovdje s nama imamo Dunju i Barbaru. Nadam se da ovo nije njihova zadnja izložba ovdje, a svakako je za pohvaliti da je izložba humanitarnog karaktera i da će fotografije donijeti nekome nešto dobro kroz akciju udruge Koga briga, poručio je Družeta.

U Galeriji Laurus Otvorena Izložba Cultural Capital(s) Autorica Barbare Caspar I Dunje Larise

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!