FOTO, VIDEO U Gervaisu otvorena Izložba maketa brodova svjetskog šampiona Rolanda Vlahovića

Ovaj Opatijac s lovranskom adresom, u rujnu je na Svjetskom prvenstvu u Rumunjskoj osvojio čak tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Svoje je medalje i pokale također izložio u Gervaisu, a njihov impozantan broj samo je pokazao kako trenutno gotovo da i nema konkurencije na brodomaketarskoj sceni.

Opatija – U Centru Gervais svečano je otvorena izložba maketa brodova trostrukog svjetskog  i europskog prvaka Rolanda Vlahovića, a mnogobrojna publika imala je priliku izbliza razgledati dvadesetak maketa u koje je uloženo preko 50 tisuća sati rada koje već niz godina dobivaju nagrade kao najbolje u Europi i svijetu i na kojima je sve ručno rađeno, čak i najsitniji detalji.

– Izuzetno me veseli što je danas toliko prijatelja, sugrađana i gostiju došlo vidjeti ovu prekrasnu izložbu te odalo priznanje ovom tako velikom, a toliko jednostavnom čovjeku, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić prilikom otvorenja izložbe.

Na uspjehu je Vlahoviću čestitala i zamjenica župana PGŽ-a Marina Medarić koja je istaknula kako je županija ponosna na njegove uspjehe koji su pridonijeli da Rijeka bude domaćin Svjetskog prvenstva u brodomaketarstvu 2020. godine, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Čestitkama se pridružio i ravnatelj „Festivala“ Opatija Ernie Gigante Dešković, koji je naglasio da mu je čast što je Centar Gervais dobio priliku ugostiti najljepše makete brodova na svijetu.

– Sve je počelo još u osnovnoj školi na modelarskoj sekciji koju je vodio profesor tehničkog odgoja Tomac. Moj susjed Mario Valčić u to je doba izrađivao maketu jedrenjaka, a ja sam svaki dan odlazio kod njega gledati kako to radi i divio se. Sanjao sam kako ću jednog dana i sam napraviti jedan takav brod, i ne samo da sam to uspio, već ponosno mogu predstaviti više od dvadeset maketa koje sam izradio, kazao je Roland Vlahović te istaknuo kako mu za jedan broj treba u prosjeku između tisuću i dvije tisuće sati. Najavio je kako je po prvi put krenuo u izradu papirnatog modela broda, a koji su hit posljednjih godina na svjetskim prvenstvima.

Ovaj Opatijac s lovranskom adresom, u rujnu je na Svjetskom prvenstvu u Rumunjskoj osvojio čak tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Svoje je medalje i pokale također izložio u Gervaisu, a njihov impozantan broj samo je pokazao kako trenutno gotovo da i nema konkurencije na brodomaketarskoj sceni. Uz ova „friška“ odličja izložio je i brojne svjetske i europske medalje, kao i mnogobrojna nacionalna odličja – 2012. godine osvojio je titulu prvaka Europe u Rumunjskoj, 2014. godine titulu prvaka svijeta u Bugarskoj, 2016. godine dvostruku titulu svjetskog prvaka u Rusiji te 2017. godine dvostruku titulu europskog prvaka u Bugarskoj…

U glazbenom dijelu nastupili su Duško Jeličić Dule i Bonaca, a program je vodio Dražen Turina Šajeta.

Izložba se može pogledati do 4. prosinca.

 

U Gervaisu Otvorena Izložba Maketa Brodova Svjetskog šampiona Rolanda Vlahovića

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Kristina Tubić

 

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net