FOTO/VIDEO U prepunoj galeriji Laurus predstavljena knjiga ‘Bilješke o tisućljetnoj povijesti Lovrana’

Kako je proteklo predstavljanje provjerite u priloženom video isječku i fotogaleriji…

Lovran – Svojevrsna lovranska kronika u kojoj je zapisima od prapovijesti do svog odlaska u Italiju Alberto Paesani opisao Lovran predstavljena je prošlog petka u Galeriji Laurus.

Ovu zanimljivu i za povijest dragocjenu knjigu, koja je objavljena u ediciji “Lovranska dota” pod nazivom “Bilješke o tisućljetnoj povijesti Lovrana”, u prepunoj galeriji Laurus predstavili su urednici Sanja Peršić i Igor Eterović uz pomoć članova Katedre Cvjetane Miletić, Maje Benzan i Radovana Trinajstića

Naime, autor knjige, Alberto Paesani, rođeni je Lovranac koji se nakon drugog svjetskog rata preselio u Italiju, ali je stalno bio vezan uz Lovran i Lovranšćinu. To je posebno pokazao za vrijeme Domovinskog rata kada je dolazio i dovozio pomoć za potrebite, na čemu su mu građani Lovrana bili posebno zahvalni te mu je Općina Lovran dodijelila Zahvalnicu 1993. i 1994. godine. Svoju knjigu autor je osmislio kao svojevrsnu lovransku kroniku u kojoj je zapisima od prapovijesti do svog odlaska u Italiju opisao Lovran. U tom dugom vremenskom razdoblju kroz brojne zanimljivosti, mitove i legende te dragocjene podatke, fotografije i skice autor je svojim istraživanjem otkrio i prikupio, a ovom knjigom objedinio bogatu povijest ovog malog gradića na Kvarneru.

Kako je proteklo predstavljanje provjerite u priloženom video isječku i fotogaleriji…

error: Content is protected !!