[FOTO/VIDEO] Uspješno izdanje jubilarnog rallya na ruti od Rijeke do Permana – Sudjelovalo 75 oldtimera

[FOTO/VIDEO] Uspješno izdanje jubilarnog rallya na ruti od Rijeke do Permana – Sudjelovalo 75 oldtimera

Sudionici susreta ispred novog salona Moto Matušić (snimio M.Krpan)

Od Rijeke, kroz Opatiju i Matulje, do Permana i Stare pošte Oldtimer klub „Rijeka 1996“ povodom 25 godina okupio veliki broj povijesnih vozila

Nezaobilazni matuljski đir (snimio M.Krpan)

Rijeka Četvrt stoljeća djelovanja Oldtimer klub „Rijeka 1996“ obilježio je organizacijom izuzetno uspješnog međunarodnog susreta „Oldtimer auto – moto rally Rijeka 2021.“, na kojem je sudjelovalo 75 automobila i motocikala s više od 120 sudionika iz Hrvatske i Slovenije. Jutarnje okupljanje na riječkom Trgu 111.Brigade Hrvatske vojske proteklo je uz ushićenje velikog broja slučajnih, ali i namjernih posjetitelja, koji su poslije nekoliko godina mogli uživati u Rijeci s respektabilnim voznim parkom kojeg se više ne viđa u redovnom prometu, tek povremeno na ovakvim susretima ili u muzejima.

Art kvart Benčić i vozila 25.riječkog oldtimer rallya (snimio M.Krpan)

Sudionike je u ime domaćina Grada Rijeke pozdravio gradonačelnik Marko Filipović, otvarajući susret, poželjevši da ovaj prvi korak nove revitalizacije rada i aktivnosti riječkog Oldtimer kluba bude začetak jedne nove ere, a sudionicima ugodan boravak na području Kvarnera, te ponovni još brojniji susret dogodine.

Prva predsjednica Kluba Milka Čakarun Lenac i sadašnji Marino Radan (snimio M.Krpan)

Iz centra Rijeke put je vodio prvo do novog Muzeja grada Rijeka, a potom u prostore luksuznog hotelskog kompleksa Hilton Resort Costabella, posjetivši kao prva organizirana grupa ovaj ekskluzivni prostor, kao i kultni „Villoresi Sports Cafe“ imenom posvećen prvom pobjedniku automobilističke utrke na Preluci davne 1939.godine. Prolaskom dijelom legendarne staze Preluk, kroz Opatiju i Matulje, kao znane oktanske centre, put Kvarnerom vodio je prvo do poslovnog prostora tvrtke Peter Pan u Brgudu, gdje su voženi ispiti spretnosti za sportske rezultate, uz završnicu i podjelu priznanja u kultnom restaurantu Stara pošta u Permanima.

Fiat Balilla 508 (1928.g.) Simona Roliha – najstariji automobil susreta (snimio M.Krpan)

Najstarijim automobilom ovogodišnjeg susreta proglašen je Fiat Balilla 508, vlasništvo Slovenca Simona Roliha iz Ilirske Bistrice, dok je priznanje za najstariji motocikl pripalo predstavniku kluba domaćina OTK Rijeka Igoru Baraku iz Rupe koji se predstavio povijesnim Moto Guzzijem iz 1928.godine. Posebno priznanje za najuređeniji automobil pripalo je Riječaninu Alenu Španjolu za dojmljivi i rijedak primjerak De Loreana, proizvedenog 1981.godine. Mladi motociklist Fabijan Radan iz Velog Brguda bio je ponosan vlasnik najbolje uređenog motocikla Vespa Primavera ET3 iz 1982.godine.

Igor Barak na najstarijem motociklu susreta -Moto guzzi iz 1928.g. (snimio M.Krpan)

U sportskom dijelu, bodovnom natjecanju Prvenstva Hrvatskog oldtimer saveza pobjednici brojnih klasa proglašeni su: motocikli Anita Laić (Karlovac), Loren Kubaska (Zadar),Marijan Frketić (Karlovac),Zlatko Bajec (Karlovac),Željko Katić (Karlovac), Marijan Frketić, te Emil Surina (Rijeka). Među automobilistima najuspoješniji na ispitu spretnosti i ispitu točnosti bili su: Arman Bogdanić (Zadar), Siniša Pavić (Zadar), Mauro Cetina, Milovan Bučić, Ivan Brajan i Boris Šop, svi iz Liburnia Classic Cluba Opatija, ujedno najuspješnije klupske ekipe.

Privremeno novo oktansko i vremešno lice okoliša tvrtke Peter Pan (snimio M.Krpan)

– Ugodno nas je iznenadio i obradovao broj sudionika, vrijeme nas je poslužio a na svim mjestima zadržavanja dočekani smo izuzetno srdačno. Sudionici svojim kućama ponovo iz Rijeke nose lijepe uspomene – zadovoljno je zaključio susret Marino Radan,predsjednik Oldtimer kluba Rijeka 1996.

Jubilarni Riječki Oldtimer Rally Na Ruti Od Rijeke Preko Matulja Do Permana Startao Iz Centra Grada

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net